19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSpecialTigarile produse in fabricile lui Zaher Iskandarani, confiscate la Hunedoara

Tigarile produse in fabricile lui Zaher Iskandarani, confiscate la Hunedoara

5.000 de pachete de tigari produse in fabricile controversatului om de afaceri sirian Zaher Iskandarani au fost ridicate de comisarii Garzii Financiare dintr-un depozit din municipiul Hunedoara. Oamenii legii banuiesc ca timbrele de pe tigari sunt false si au trimis cateva la Imprimeria Nationala, pentru expertizare.

Tigari ridicate

Comisarii de la Garda Financiara au descins, luni, la un depozit din Hunedoara, situat pe strada 9 Mai, intr-un imobil inchiriat. “Au fost ridicate aproximativ 5.000 de pachete de tigari marcile RM, Vegas, OK, Slims. De la pachetele de tigari au fost luate peste 60 de timbre, care ar putea fi false”, a afirmat seful Garzii Financiare Hunedoara, comisarul Florian Serban. Potrivit acestuia, o parte dintre timbre vor fi trimise la Bucuresti, la Imprimeria Nationala, pentru expertizare. Celelalte au fost duse la sediul Garzii Financiare si vor fi pastrate in cazul in care e nevoie de o contraexpertiza. Tot la sediul institutiei din Deva au fost depozitate cele peste 5.000 de pachete de tigari. Rezultatele expertizei vor fi aflate in cel mult doua saptamani.

Timbre false

Seful Garzii Financiare sustine ca, in luna decembrie, in urma unui control efectuat la o firma din judetul Timis, au fost descoperite timbre falsificate pe aceleasi marci de tigari. Au fost ridicate atunci peste 132 de baxuri de tigari RM, Vegas, OK si Slims, iar in urma expertizarii timbrelor de pe acestea s-a constatat ca sunt false.

Zaher, omul din umbra

Depozitul din Hunedoara de unde au fost ridicate tigarile este un punct de lucru al firmei “Romanian Tobacco Distribution”, care distribuie tigari marcile RM, Vegas, OK si Slims. Surse de incredere sustin ca societatea are sediul intr-o cladire ce ii apartine omului de afaceri sirian Zaher Iskandarani, arestat la sfarsitul anului trecut pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni privind operatiunile vamale ilicite cu utilaje de productie a tigarilor si alcoolului, in afara antrepozitului fiscal, precum si ascunderea sursei impozabile. Tigarile gasite in depozitul din Hunedoara au fost produse in fabrica din Sacalaz, judetul Timis, care apartine de firmele “R&M Tobacco International” si “European Tobacco Romania”, in spatele carora s-ar afla sirianul, sustin aceleasi surse. Ieri, controale similare cu cel din Hunedoara au avut loc la toate punctele de lucru ale firmei “Romanian Tobacco Distribution” din intreaga tara.

Cine e Iskandarani?

Supranumit “Printul Banatului”, sirianul a intrat in vizorul autoritatilor ca urmare a implicarii in contrabanda cu tigari, prin firme inregistrate in Cipru, Republica Moldova si Bulgaria. In 1997, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fals, uz de fals, evaziune fiscala, contrabanda si instigare la contrabanda. Apoi, firma “Philip Morris” a depus o plangere impotriva afaceristului, pentru ca producea tigari ce purtau ilegal marcile L&M si Marlboro, si a cerut verificarea firmelor lui Iskandarani “R&M Tobacco International” si “European Tobacco Romania”. El a fost arestat din nou la finele anului 2005, fiind acuzat de producerea ilegala de tigarete la fabrica din Sacalaz.

Cele mai citite

Cronica prăbușirii Americii în socialismul-progresist

Cartea urmașei boierilor olteni, Simona Vrăbiescu Kleckner: “Urmările Trecutului. Anii 1990-2008-2014-2022 și consecințe,” produce cititorilor șocul revelării adevărului despre decăderea democrației americane, spre comunismul...

Cum se turnau românii la Securitate? “Nu adunai like-uri, dar te ajutau vecinii să ajungi cunoscut unde trebuie”

 "Ți-au povestit părinții că pe vremea comuniștilor era periculos să înjuri regimul cu fereastra deschisă, dar crezi că e doar o legendă urbană?...

Război în Ucraina, ziua 586: Zelenski, mesaj de forță privind invazia Rusă. Cine riscă să strice calculele Kievului

UPDATE 6:00 - Preşedintele Zelenski afirmă că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva RusieiPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un discurs difuzat...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies