15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTheodor Paleologu, reacţie după rezultatul alegerilor: Dezastrul acesta este imputabil nu numai...

Theodor Paleologu, reacţie după rezultatul alegerilor: Dezastrul acesta este imputabil nu numai Alinei Gorghiu, ci întregii conduceri. În mod normal conducerea PNL ar fi trebuit să demisioneze

Candidatul Independent Theodor Paleologu a primit cele mai multe voturi în Bucureşti, fără însă a obţine un mandat, declarând că electoratul este dezamăgit de PNL. Totodată, Paleologu a afirmat că liderii liberali trebuie să demisioneze, citează Mediafax.

"Cred pur şi simplu că electoratul de dreapta nu a ieşit la vot din varii motive, din dezamăgire faţă de PNL, în primul rând, din nu suficientă încredere în USR. În cazul meu a fost fără îndoială şi o lipsă de cunoaştere a faptului că sunt candidat pentru că am cheltuit foarte puţini bani în această campanie şi nu am putut, fizic efectiv, distribui fluturaşi peste tot, pune afişe peste tot, iar unii s-au gândit că nu am şanse şi gândindu-se că nu am şanse au stat acasă", a declarat candidatul independent Theodor Paleologu.

Paleologu a spus că electoratul a fost “pesimist” şi lipsit de încredere, adăugând că alegerile de anul acesta au semânat cu cele din anul 2000 când au fost, de asemenea, două partide care s-au "agăţat de un tehnocrat".

"Sigur, în 2000 dacă cumulăm voturile PDSR şi voturile PRM ajungem cam tot acolo, dar este o înfrângere cruntă, fără drept de apel. Dezastrul acesta este imputabil nu numai Alinei Gorghiu, ci întregii conduceri. În mod normal conducerea PNL ar fi trebuit să demisioneze în bloc şi să nu se mai regăsească viitoarea conducere a PNL dacă este să facă politică serios, să ţină cont de rezultate şi să asume responsabilităţi", a mai spus acesta.

Paleologu a mai spus că acest lucru nu se va întâmpla pentru că “suntem în România şi oamenii nu asumă responsabilităţi”.

"Va continua Buşoi să conducă filiala de la Bucureşti, Adriana Săftoiu va fi în continuare prim-vicepreşedintele. Probabil Alina Gorghiu va fi singura sacrificată dar nu este numai vina ei, este vorba şi despre o iresponsabilitate colectivă care a dus la acest dezastru absolut crunt. Niciodată nu avut PSD un scor atât de mare", a conchis Paleologu.

Theodor Paleologu a obţinut cele mai multe voturi dintre candidaţii independenţi, din Capitală (8.278 de voturi), fiind urmat de Remus Cernea (4.260 de voturi) şi Elena Udrea (3.154 de voturi ), potrivit datelor furnizate de BEC.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă