15.2 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022
AcasăSpecialTheodor Paleologu, reacţie după rezultatul alegerilor: Dezastrul acesta este imputabil nu numai...

Theodor Paleologu, reacţie după rezultatul alegerilor: Dezastrul acesta este imputabil nu numai Alinei Gorghiu, ci întregii conduceri. În mod normal conducerea PNL ar fi trebuit să demisioneze

Candidatul Independent Theodor Paleologu a primit cele mai multe voturi în Bucureşti, fără însă a obţine un mandat, declarând că electoratul este dezamăgit de PNL. Totodată, Paleologu a afirmat că liderii liberali trebuie să demisioneze, citează Mediafax.

"Cred pur şi simplu că electoratul de dreapta nu a ieşit la vot din varii motive, din dezamăgire faţă de PNL, în primul rând, din nu suficientă încredere în USR. În cazul meu a fost fără îndoială şi o lipsă de cunoaştere a faptului că sunt candidat pentru că am cheltuit foarte puţini bani în această campanie şi nu am putut, fizic efectiv, distribui fluturaşi peste tot, pune afişe peste tot, iar unii s-au gândit că nu am şanse şi gândindu-se că nu am şanse au stat acasă", a declarat candidatul independent Theodor Paleologu.

Paleologu a spus că electoratul a fost “pesimist” şi lipsit de încredere, adăugând că alegerile de anul acesta au semânat cu cele din anul 2000 când au fost, de asemenea, două partide care s-au "agăţat de un tehnocrat".

"Sigur, în 2000 dacă cumulăm voturile PDSR şi voturile PRM ajungem cam tot acolo, dar este o înfrângere cruntă, fără drept de apel. Dezastrul acesta este imputabil nu numai Alinei Gorghiu, ci întregii conduceri. În mod normal conducerea PNL ar fi trebuit să demisioneze în bloc şi să nu se mai regăsească viitoarea conducere a PNL dacă este să facă politică serios, să ţină cont de rezultate şi să asume responsabilităţi", a mai spus acesta.

Paleologu a mai spus că acest lucru nu se va întâmpla pentru că “suntem în România şi oamenii nu asumă responsabilităţi”.

"Va continua Buşoi să conducă filiala de la Bucureşti, Adriana Săftoiu va fi în continuare prim-vicepreşedintele. Probabil Alina Gorghiu va fi singura sacrificată dar nu este numai vina ei, este vorba şi despre o iresponsabilitate colectivă care a dus la acest dezastru absolut crunt. Niciodată nu avut PSD un scor atât de mare", a conchis Paleologu.

Theodor Paleologu a obţinut cele mai multe voturi dintre candidaţii independenţi, din Capitală (8.278 de voturi), fiind urmat de Remus Cernea (4.260 de voturi) şi Elena Udrea (3.154 de voturi ), potrivit datelor furnizate de BEC.

Cele mai citite

Cei mai buni dealeri auto second hand din București

Dacă la un vânzător particular de mașini second hand mergi mai mult pe încredere și poți avea și surprize neplăcute, un dealer auto listează...

Iohannis, mesaj de Ziua Educației

Klaus Iohannis, fost profesor la rândul său, a ținut să transmită tuturor românilor un mesaj de Ziua Educației. "La mulți ani tuturor cadrelor didactice...

Virtutea-l păzește pe om, nu închinarea la puteri oculte

Adevărul te va elibera. Sunt poruncile ecleziaste. Minciuna ia prizonieri. Și câți confrați n-au căzut în păcatul slavei de inorogi? Agresivii sunt închinați la...
Ultima oră
Pe aceeași temă