-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialTenis: Hoţii l-au lăsat pe Peter Sampras fără trofee

Tenis: Hoţii l-au lăsat pe Peter Sampras fără trofee

Fostul număr unu în tenismul mondial masculin, americanul Peter Sampras, a rămas fără majoritatea dintre cele în jur de 70 de trofee pe care le-a câştigat în întreaga carieră, informează BBC News.

Fostul tenismen a explicat că hoţii i-au spart magazia din Los Angeles unde îşi ţinea trofeele.

“Este ca şi cum mi-aş fi pierdut anii în care am jucat tenis”, a declarat Sampras pentru ziarul Los Angeles Times.

Dar Sampras nu renunţă. A spus că vrea ca şi copiii săi să-i admire trofeele şi le-a cerut autorităţilor să le recupereze.

În vârstă de 39 de ani, Sampras s-a retras din circuitul ATP în 2003, după ce a ocupat primul loc mondial între 1993 şi 1998. A acumulat 64 de victorii în turnee importante, două succese în Cupa Davis, unul la Olimpiadă şi a strâns câte un trofeu pentru fiecare an pe care l-a terminat în fruntea ierarhiei.

Însă niciunul dintre aceste premii nu fusese asigurat pentru că, după cum a explicat Pete Sampras, era dificil de estimat valoarea lor.

Totuşi, fostul lider mondial se poate consola cu faptul că doar unul dintre cele 14 trofee de Grand Slam câştigate a fost furat.

Cele mai citite

Deca acoperă manevrele rectorului Universității din București

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, închide ochii la manevrele rectorului Universității din București (UB), Marian Preda, pentru angajarea lui Bogdan Oprea, fost purtător...

Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri din ce în ce mai ridicate ale datoriilor guvernamentale ale statelor membre, dar și de...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă