20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSpecialTemperaturi negative record la Bâlea Lac. Telecabina este blocată din cauza gerului....

Temperaturi negative record la Bâlea Lac. Telecabina este blocată din cauza gerului. Turiștii din Hotelul de Gheață ar putea fi mutați în cabană

Temperaturile din timpul nopţii de duminică spre luni au marcat un record pentru zona de munte din judeţul Sibiu, inclusiv la Bâlea Lac.

În acest moment, telecabina din acea zonă turistică nu funcţionează din cauza gerului, transmite Mediafax.

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Transilvania Sud Sibiu a declarat, luni, că din 1961 până în prezent nu s-a înregistrat o temperatură mai scăzută decât cea din timpul nopţii de duminică spre luni, care a fost de minus 25 de grade Celsius.

„Din 1961 până acum vă pot spune că în 8 spre 9 ianuarie 2017 am avut valoarea cea mai scăzută temperatură. La celelalte staţii au fost temperaturi mai scăzute în anii anteriori decât cele înregistrate acum, însă la staţia Bâlea Lac duminică noaptea spre luni temperatura de minus 25 de grade Celsius a fost cea mai scăzută temperatură din 1961 până în prezent”, a spus meteorologul Ilie Mojic.

Potrivit unei atenţionări meteo valabilă în perioada 9 ianuarie, ora 10.00 – 10 ianuarie, ora 10.00, sunt prognozate temperaturi minime între minus 29 şi minus 15 grade pentru judeţul Sibiu.

Telecabina transportă, în mod normal, turiștii între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, pe o distanţă de 3.700 de metri.

Pe de altă parte, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al firmei care administrează Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, a declarat, luni, că turiștii nu s-au speriat de temperaturile extreme şi au menținut rezervările pentru camerele de gheaţă.

„Nu se poate folosi în acest moment telecabina, pentru că e ger, însă, deşi este frig, bate soarele şi sperăm să putem folosi telecabina luni după-amiaza. Turiştii noştri nu s-au speriat de frig. Avem opt 8 camere care au fost rezervate pentru noaptea de luni spre marţi de turişti englezi. Pentru ei am instituit măsuri suplimentare pentru că e, într-adevăr, foarte frig. În acest sens, am păstrat camere de rezervă în cabane, la cald, unde pot fi cazaţi dacă simt că este foarte frig. De asemenea, le acordăm pături groase suplimentare şi ceai cald”, a spus Lidia Bădilă.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

Avertizare de inundații, pe râuri din șase bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din bazinele hidrografice Vişeu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă