17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTelegondola pentru "Castelul din Carpati"

Telegondola pentru „Castelul din Carpati”

» Doua firme straine, una din Austria, iar a doua din Italia, isi disputa licitatia pentru amenajarea unei telegondole intre Vulcan si statiunea Pasul Valcan. Aceasta este prima etapa dintr-un proiect interesant de dezvoltare a turismului in aceasta zona, care se bazeaza pe legenda Castelului din Carpati, descris de Jules Verne.

 

In statiunea pasul Valcan va incepe un indraznet proiect de dezvoltare a turismului, denumit "Castelul din Carpati". Edilii spun ca in zona au fost identificate elemente care plaseaza actiunea celebrului roman al lui Jules Verne exact in aceasta zona. "Exista informatii ca acolo ar fi localizat. Avem cateva detalii si in zona denumita Crucea lui Bogdan se gasesc cateva vestigii ale unui vechi castel. Pana acum acest aspect nu a fost promovat, dar, dupa implementarea proiectului, se va face publicitatea necesara pentru atragerea turistilor", a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.
Prima etapa a acestui proiect consta in amenajarea unei telegondole pana in Pasul Valcan, iar in cursa pentru construirea telegondolei au mai ramas doua firme, una dintre Austria si una din Italia. "Valoarea acestui proiect este de sase milioane de euro, iar pana acum am primit de la Guvern 2,8 milioane de euro, adica aproape jumatate din suma. Termenul de executie este de 24 de luni, iar a intregului proiect de cinci ani", a mai spus primarul din Vulcan. Acesta a mai afirmat ca, daca banii vor fi alocati cu aceeasi ritmicitate, s-ar putea finaliza chiar mai repede, iar acest lucru va duce la dezvoltarea turismului in statiunea Pasul Valcan.

 

Intre timp, municipalitatea se ocupa de modernizarea drumului de acces din orasul Vulcan pana in statiunea turistica, astfel incat sa poata fi practicabil atat vara, cat si iarna. Proiectul este mult mai generos si vizeaza amenajarea domeniului schiabil in Pasul Valcan, dar si alte puncte de atractie pentru turistii care vor veni aici. Autoritatile spun ca vor fi foarte stricte in ceea ce priveste regimul constructiilor in perimetrul statiunii turistice, iar cabanele si pensiunile vor trebui construite cu respectarea traditiilor zonei, atat ca materiale, cat si ca regim de inaltime.

De fapt, vor fi disponibile doar doua modele pentru constructia caselor de vacanta, in timp ce pentru cabane, capacitatea de cazare va fi de maximum 10 camere. Proiectul este finantat in baza programului national "Superschi in Romania", iar sumele necesare sunt asigurate strict din fonduri guvernamentale. O alta telegondola ar urma sa fie amenajata tot in Valea Jiului, intre orasul Petrosani si statiunea Parang. Autoritatile locale vor sa transforme statiunile din Valea Jiului in rivalele celor de pe Valea Prahovei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă