18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTehnologie în bucătărie

Tehnologie în bucătărie

Gadgeturi de tot felul îşi fac apariţia pe piaţă, iar persoanele pasionate de gătit sunt şi ele vizate, ustensilele clasice de bucătărie fiind îmbunătăţite pentru a face gătitul un proces mai uşor, mai distractiv şi mai puţin obositor. La urma urmei, timpul înseamnă bani. Iată câteva dintre cele mai interesante „ajutoare” de ultimă oră pentru bucătarii amatori.

Cleşte cu termometru pentru grătare

Pasionaţii de grătare au şi ei parte de o surpriză. Gătitul la foc deschis poate fi o sarcină destul de complicată, până şi cei mai pricepuţi bucătari având uneori probleme. Carnea se poate arde sau poate să nu fie suficient de pătrunsă. Un cleşte pentru grătar cu termometru poate rezolva aceste ­probleme. Acesta este dotat cu un ecran LCD care te anunţă exact când poţi lua preparatele de pe foc, dispozitivul emiţând şi un semnal sonor. Alegeţi unul din cele şapte moduri presetate de gătire şi staţi fără griji. Preţul este de 40 de dolari (aprox. 125 de lei) şi poate fi achiziţionat de pe www.taylorgifts.com.

Platou pentru tort cu feliere şi muzică

Datorită tehnologiei, de acum veţi ­putea împărţi tortul astfel încât să nu se plângă nimeni că a primit o felie mai subţire. Ideală pentru zilele de naştere, tava ­pentru tort de la Deni dispune de un afişaj cu LED care vă va ghida cuţitul, pentru a tăia felii egale. Dacă doriţi să ornaţi tortul într-un mod interesant, dispozitivul ­dispune şi de un motoraş care învârte tava, implicit şi tortul de pe ea. Dacă aţi răguşit sau, pur şi simplu, nu vreţi să cântaţi „Mulţi ani trăiască!”, apăsaţi un buton şi tava va cânta pentru dumneavoastră varianta în engleză a ­cântecului. Costă 25 de dolari (aprox. 80 de lei) şi poate fi cumpărată de pe www.amazon.com.

Cuptor de pizza

Pizza făcută într-un cuptor cu ­lemne nu poate fi comparată cu pizza ­preparată acasă, oricât de priceput aţi fi în ­domeniul culinar. Un cuptor ­electric special îi va face până şi pe unii italieni să roşească, reuşind să imprime gustul ­autentic de pizza ­făcută în cuptor chiar şi celor ­congelate.  Cu un diametru de 30 de ­centimetri, acest cuptor este ­incredibil de rapid, în numai 10 minute putându-vă ­prepara o pizza pe gustul dumneavoastră. Puteţi, de asemenea să urmăriţi progresul printr-un gemuleţ situat pe partea superioară a cuptorului. Costă 60 de lire (aprox. 300 de lei) şi îl găsiţi pe www.firebox.com.

Pistol pentru afumare

Dacă preferaţi gustul mâncărurilor afumate, cei de la Williams-Sonoma au creat un mic dispozitiv cu ajutorul căruia puteţi afuma orice, de la fripturi şi ciorbe, până la fructe, legume sau brânzeturi. Având forma unui pistol, ustensila, care funcţionează cu 4 baterii AA, se încarcă cu bucăţele de lemn iar fumul rezultat, fiind rece, afumă mâncarea fără a o găti propriu-zis. Ustensila pistol vine împreună cu 15 grame de lemn de nuc şi 15 grame de lemn de măr şi costă 100 de dolari (aprox. 300 de lei). Acesta poate fi achiziţionat de pe www.williams-sonoma.com.

Grill pentru friptură

Dacă sunteţi un fan al fripturilor, dar nu prea aveţi timp să staţi să le păziţi, o invenţie interesantă vă poate scuti de efort. „SteakHouse Grill” este asemănător unui toaster de pâine, iar tot ce trebuie să faceţi este să puneţi carnea înăutru, să setaţi timerul şi să aşteptaţi. Deoarece friptura este gătită în poziţie verticală, grăsimile se vor scurge într-o tăviţă specială, având drept rezultat o masă mai sănătoasă. De asemenea, timpul de gătire se înjumătăţeşte, carnea fiind preparată simultan pe ambele părţi, nefiind nevoie să o întoarceţi. Preţul este puţin piperat (220 de dolari/ aprox. 680 de lei) dar efortul de care sunteţi scutiţi ar putea să merite. Dispozitivul îl găsiţi pe www.ariete.net.

Suport de sosuri

Păstrează sosurile calde cu „Deni Cordless Electric Gravy Boat”. Să zicem că serviţi cina, iar garnitura dumneavoastră constă în cartofi piure şi aţi pregătit un sos delicios pentru a-i da mai mult gust. Sosul se răceşte mereu primul, pierzân­du-şi din savoare, dar cei  de la Deni au găsit o ­modalitate de a rezolva pro­blema. Aceştia au conceput un gadget ce constă ­dintr-un vas de ceramică aşezat pe un suport care încălzeşte. Nu trebuie să vă faceţi griji că vă împiedicaţi de cabluri, aparatul funcţionează pe bază de ­acumulatori reîncărcabili. Poate fi găsit pe www.amazon.com la preţul de 20 de dolari (aprox. 65 de lei).

Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă