15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTecău vrea aurul

Tecău vrea aurul

Jucătorul de tenis Horia Tecău crede că poate obţine o medalie în proba de dublu mixt de la Jocurile Olimpice, probă în care va evolua alături de Irina Camelia Begu.

 

Reprezentanţii Con-stanţei în tenisul mondial au aflat pe ce locuri se află în ierarhiile actualizate ale forurilor mondiale. Cel mai bine poziţionat jucător de tenis din România rămâne constănţeanul Horia Tecău. Acesta staţionează pe locul 11 în clasamentul individual al jucătorilor de dublu, în timp ce, în ierarhia perechilor, se află în continuare pe locul trei, alături de suedezul Robert Lindstedt. Şi Horia Tecău va participa la turneul olimpic, în proba de dublu, alături de Adrian Ungur. Acesta din urmă ocupă locul 98 ATP, cu 548 de puncte, după o urcare de patru poziţii, astfel revenind în Top 100 al clasamentului jucătorilor profesionişti.

Pentru România, cele mai mari speranţe la o medalie în concursul de tenis se leagă, evident, de Horia Tecău. Constănţeanul spune, însă, că şansele de a obţine o distincţie olimpică în proba de dublu mixt este mai la îndemână. El a anunţat că va face pereche în turneul de mixt cu Irina Camelia Begu. „De la început am spus că voi participa în proba de dublu mixt alături de cea mai bună jucătoare română din clasamentul WTA, aceasta fiind Irina Begu. Sper să ne calificăm între cele 16 echipe şi să avem câteva zile la dispoziţie ca să ne antrenăm. E mai uşor la mixt, pentru că, după două meciuri, te baţi, deja, pentru o medalie”, a spus Tecău.

Constănţeanul este deţinătorul trofeului Australian Open la dublu mixt, în competiţia de la Antipozi el impunându-se alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. La Jocurile Olimpice, dublurile nu pot fi formate decât din jucători de aceeaşi naţionalitate, astfel că Tecău nu poate participa alături de partenerul său tradiţional. Constănţeanul va fi portdrapelul României la festivitatea de deschidere, ceremonie pe care o aşteaptă cu nerăbdare. „Sunt onorat că am fost ales să fiu portdrapel. Abia aştept festivitatea, dar şi competiţia. E cea mai mare onoare pe care o poate avea un sportiv. Sper ca, prin evoluţia mea, să inspir pe toată lumea şi să aduc o medalie”, a spus Tecău.

Halep participă la turneul de simplu

Constănţeanca Simona Halep nu se află într-o situaţie tocmai bună. După mai multe săptămâni de pauză, sportiva antrenată de către Firicel Tomai a coborât cu cinci locuri în clasamentul WTA de simplu şi acum se află pe locul 50. Ea este depăşită de alte două ro-mânce, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea. Aceasta din urmă, alături de Halep, vor reprezenta România la turneul olimpic de tenis, ce va avea loc pe iarba de la All England Club, acolo unde se desfăşoară cel mai important turneu de Mare Şlem, Wimbledon.

Cele mai citite

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Partidul lui Nehammer pierde alegerile din Austria, în fața extremei drepte

Partidul Libertăţii de extremă-dreapta din Austria se îndreaptă spre o victorie fără precedent, în alegerile generale Proiecțiile, bazate pe rezultatele inițiale, dau pentru partidul lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă