27.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialTecău şi Mîrnii au regăsit drumul spre succes când au ajuns vedete...

Tecău şi Mîrnii au regăsit drumul spre succes când au ajuns vedete ATP

Pentru Horia Tecău şi Max Mirnîi, sezonul 2013 a fost unul gri. „Bestia” şi „Lunetistul român” nu s-au ridicat decât de puţine ori la nivelul aşteptat, dar tot au reuşit să atragă atenţia jurnaliştilor ATP, care le-au dedicat ieri un material, legat, este adevărat, de succesul de la Bucureşti, şi mai puţin de problemele pe care le-au avut în circuit.

Horia şi Max povestesc pentru reporteri cum au decis să facă pereche după ce au fost trei ani adversario în Florida, şi cât de greu le-a fost să se impună la Bucureşti, nu neapărat din cauza adversarilor, ci din cauza presiunii puse de public, unul care dorea victoria şi care i-a susţinut frenetic.

Culmea, reportajul difuzat de atpworldtour.com vine exact când jocul celor doi tenismeni a început să crească. Ieri dimineaţă (ora României), Tecău şi Mirnîi s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale de 2.315.250 dolari, în urma victoriei cu 6-4, 7-6 (3) în faţa perechii britanice Colin Fleming/Jonathan Marray.

Victoria a venit la o zi după cea împotriva favoriţilor 4, Benneteau şi Zimonjic, una şoc datorită calităţii jocului, favoriţii reuşind performanţa de a nu avea nici măcar o minge de break.

Ieri a fost puţin mai greu, dar cei doi au arătat că ar fi putut face lucruri excepţionale anul acesta. Deşi şi-au pierdut serviciul la 1-1, cei doi nu s-au speriat şi au întors rezultatul graţie evoluţiei bune şi a erorilor neforţate ale adversarilor. Primul serviciu a mers excelent, la fel şi returul, iar succesul în parţial a fost, până la urmă, o formalitate. Al doilea set, câştigat mai greu, a fost de poveste pentru că primul serviciu a urcat la 92% procentaj, faţă de 59% pentru adversari, dar Fleming şi Murray au supravieţuit cumva până în tie-break, unde forţa serviciului şi retururile mai bune şi-au spus cuvântul. 

Pentru calificarea în semifinale, Tecău şi Mirnîi şi-au asigurat 35.000 de de dolari şi 180 de puncte ATP la dublu, iar în penultimul act al probei vor da piept cu un cuplu inedit, format din sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial la simplu, şi elveţianul Stanislas Wawrinka (9 ATP la simplu).

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă