20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTecău revine la naţională

Tecău revine la naţională

Constănţeanul a revenit la sentimente mai bune şi va fi pe teren la meciul pe care România îl dispută în compania Finlandei, în Cupa Davis.

 

În momentul în care constănţeanul Andrei Pavel a fost înlăturat de la cârma echipei de Cupa Davis, Horia Tecău a anunţat că nu va mai răspunde convocărilor, la fel ca mulţi alţi jucători români. Constănţeanul a revenit asupra deciziei şi va fi pe teren la meciul următor al naţionalei programat între 14 şi 16 septembrie, adversara fiind Finlanda. Disputa va avea loc la Cluj.

Anunţul revenirii constănţeanului la naţională a fost făcut de actualul căpitan al României, Ciprian Porumb, care s-a declarat încântat că Tecău a revenit asupra deciziei. „Mă bucur foarte tare de revenirea lui Horia Tecău, care va fi astfel şi portdrapelul echipei noastre, după ce a fost portdrapelul României la JO de la Londra. Mă bucură că se ajunge la o normalitate în Cupa Davis şi salut gestul lui Horia, căruia îi ţinem pumnii la US Open şi sperăm într-o evoluţie excelentă a sa”, a spus Porumb.

Horia Tecău participă începând de azi la US Open, al patrulea turneu de Mare Şlem al anului, competiţie care va împărţi premii în valoare totală de 25,5 milioane de dolari. Constănţeanul va participa în proba de dublu, alături de Robert Lindstedt din Suedia, cei doi fiind favoriţi numărul 3. În prima rundă a turneului de peste Ocean, Tecău şi Lindstedt vor juca în compania dublului format din italianul Daniele Bracciale şi Horacio Zaballos din Argentina.

Tecău a spus că îşi doreşte să îşi treacă în cont primul titlu de Mare Şlem, după ce a pierdut trei finale consecutive la Wimbledon. Dublul româno-suedez are un ascendent moral după ce, pe suprafaţă hard, a reuşit să se impună la Cincinnati, ceea ce a reprezentat primul titlu Masters pentru cei doi. 

Un nou maxim al carierei

Graţie victoriei de la Cincinnati, Tecău şi Lindstedt au urcat în ierar­hia ATP pe perechi. Aceştia sunt între­cuţi în clasament de numai două echipe, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare din carieră pentru constănţean. Anul trecut, la US Open, dublul româno-suedez s-a oprit în sferturile competiţiei, ceea ce a reprezentat cea mai înaltă fază în care a ajuns la competiţia din SUA.

5 este locul pe care se află Horia Tecău în ierarhia ATP, alături de Lindstedt.

Cele mai citite

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...

Cod Roșu de ploi torențiale emis pentru județul Galați. Autoritățile din Pechea sunt pregătite de evacuarea localnicilor

O avertizare Cod Roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați a fost emis, duminică dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea Cod roșu, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă