1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialTaximetristii din Bucuresti ameninta cu proteste, de saptamana viitoare, cerand stoparea pirateriei

Taximetristii din Bucuresti ameninta cu proteste, de saptamana viitoare, cerand stoparea pirateriei

Taximetristii din Bucuresti ameninta cu proteste, de luni pana la sfarsitul lui august, cerand stoparea pirateriei si desfiintarea dispeceratelor ilegale din Capitala, patronatele din domeniu acuzand autoritatile locale ca au cedat "intereselor de grup" cand au suplimentat autorizatiile de taxi – relateaza agentia Mediafax.

Camera Taximetristilor din Bucuresti arata, intr-un comunicat de miercuri, ca a cerut Primariei Municipiului Bucuresti aprobare pentru organizarea unor mitinguri de protest ale patronatului din domeniu, in perioada 10 – 31 august.

Taximetristii solicita stoparea pirateriei si taximetriei ilegale din Bucuresti, precum si desfiintarea dispeceratelor care functioneaza ilegal in Capitala "cu acordul tacit al autoritatilor".

Reprezentantii Camerei Taximetristilor spun ca taximetristi autorizati in alte localitati sunt lasati sa isi desfasoare activitatea in Capitala, desi nu au autorizatii pentru Bucuresti.

Acestia mai cer Primariei Capitalei sa elaboreze si sa publice regulamentele de organizare si functionare Rent a Car, in conditiile in care masini cu aceste insemne fac ilegal servicii de taximetrie.

De asemenea, Camera Taximetristilor din Bucuresti solicita Directiei Nationale Anticoruptie si Parchetului instantei supreme sa tina cont de sesizarile facute si sa ia masurile legale impotriva Directiei Transporturi si Directiei Juridice, acuzate ca nu respecta si nu aplica legile in vigoare prin deciziile luate contrar legilor actuale, "ducand taximetristii in pragul falimentului".

Taximetristii acuza autoritatile locale ca "au cedat santajului strazii sau intereselor de grup" prin elaborarea unei noi Hotarari a Consiliului General prin care se mareste, peste fractia de patru taxiuri la 1.000 de locuitori, numarul autorizatiilor de taxi pentru Bucuresti.

In opinia acestora, primarul general, Sorin Oprescu, a demonstrat "ca nu are niciun respect pentru lege si justitie, pentru cei care l-au votat".

De asemenea, taximetristii acuza autoritatile locale de incalcarea tuturor protocoalelor incheiate cu asociatiile profesionale.

Consilierii municipali au aprobat, in 15 iulie, suplimentarea cu aproape 800 a numarului autorizatiilor de taxi permanente in Capitala si cresterea cu 60 a numarului de locuri de asteptare pentru taximetrele autorizate.

Potrivit proiectului de hotarare aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, numarul autorizatiilor de taxi permanente in Capitala va fi majorat de la 9.500 la 10.269.

Proiectul prevede si suplimentarea numarului de locuri de asteptare destinate stationarii taximetrelor autorizate de la 172 in 31 locuri din Bucuresti, la 232 locuri de asteptare, dispuse in 41 de locuri.

Potrivit expunerii de motive, propunerea de suplimentare a numarului maxim de autorizatii de taximetre permanente cu 769 a fost facuta in urma revizuirii studiului de specialitate efectuat in 2007, care a avut ca obiectiv principal dimensionarea numarului de taximetre ce pot functiona in Capitala.

Plenul Senatului a adoptat, in 24 iunie, o propunere legislativa potrivit careia numarul maxim de autorizatii de taxi se va stabili prin hotarare a consiliilor locale, respectiv CGMB, in prezent, potrivit legii, acest numar fiind de patru la 1.000 de locuitori. Propunerea legislativa a fost adoptata de Senat in calitate de prima camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor. (Mediafax)

Cele mai citite

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă