27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialTaxa auto ar putea fi desfiintata in ianuarie de catre Justitie

Taxa auto ar putea fi desfiintata in ianuarie de catre Justitie

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pana in ianuarie 2009 decizia in procesul intentat de reprezentantii Comisariatului pentru Societatea Civila in cazul triplarii taxei auto – relateaza site-ul Ziare.com.

Reprezentantii Societatii Civile au facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Antena 3.

Dosarul fusese inregistrat, in 11 decembrie, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti.

Statul creaza contribuabilului un "prejudiciu asimilabil cu cel al delictului civil", potrivit reprezentantilor Comisariatului pentru Societatea Civila.

ONG-ul apreciaza, in actiunea inaintata Curtii de Apel Bucuresti, ca stabilirea unui impozit ori stabilirea de taxe excesive lezeaza dreptul de proprietate al persoanei, care este garantat de articolul 44 alineatele 1 si 2 din Constitutie.

In acest sens, CSC sustine ca daca exista acte normative ce interzic vanzarea unui produs sub pretul pietei, pe cale de consecinta ar trebui sa existe si prevederi legislative privind impozite si taxe care prin cuantum sa nu reduca dramatic valoarea de piata a respectivului produs.

Organizatia da exemplul imobilelor si modul in care se calculeaza taxele notariale la vanzare sau donare.

Din 8 decembrie taxa de poluare auto a fost triplata, insa Guvernul a decis, pe fondul protestelor proprietarilor de vehicule programati in aceasta saptamana la administratiile financiare pentru plata taxei de inmatriculare, sa amane majorarea sumei de plata pana la 15 decembrie, data anuntata initial pentru introducerea noilor valori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă