1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialTarom amână cursa Bucureşti-Beijing din cauza Moscovei

Tarom amână cursa Bucureşti-Beijing din cauza Moscovei

Compania aeriană Tarom trebuie să amâne pentru anul viitor începerea zborurilor pe ruta Bucureşti-Beijing, programate la jumătatea lunii noiembrie, deoarece nu a obţinut dreptul de survol din partea Rusiei.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a explicat marți, că Moscova a amânat negocierile privind acceptul de survol pentru cursele Tarom pentru luna ianuarie, relatează Mediafax.

"Iniţial aveam programate discuţii cu autorităţile ruse în jurul lui 15 noiembrie, însă ne-au amânat pe anul viitor. Negocierea aceasta cu autorităţile de resort din Rusia, la solicitarea lor, se va face în ianuarie, ne vor comunica ei când. Trebuie să-ţi dea cineva dreptul de survol. Până mai adineauri, astea se aprobau extrem de rapid, în acest moment acest drept nu se mai dă atât de simplu. Am făcut toate demersurile legale", a explicat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Acordarea dreptului de survol a devenit problematică în urma conflictului din Ucraina, care a generat tensiuni între Rusia şi statele occidentale.

Reprezentanţii TAROM susţin că ruta Bucureşti – Beijing, cu survolul spaţiului aerian rus, e mult mai scurtă faţă de varianta prin Turcia şi ar economisi combustibil dacă ar traversa Rusia.

Cele mai citite
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă