3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialTariceanu: Lupta politica se muta la procuratura (VIDEO)

Tariceanu: Lupta politica se muta la procuratura (VIDEO)

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca raportul Sterling contine "neadevaruri", ca deputatul PDL Mircea Toader a facut afirmatii calomnioase la adresa sa atunci cand l-a acuzat de subminarea economiei si ca, din acest motiv, va depune plangere penala.
"Voi depune in cursul acestei saptamani o plangere pentru afirmatii calomnioase, plangere penala care il va viza pe domnul Mircea Toader", a spus Tariceanu, citat de Mediafax.

Fostul premier a comentat ca, in acest fel "inteligent", lupta politica care trebuie sa aiba loc in Parlament se transfera in alta parte. "Arbitram lupta politica la procuratura (…) ajungem sa transferam toata chestiunea la stimabilii procurori, sa decida ei daca este vinovat fostul prim-ministru sau nu pentru subminarea economiei nationale. Mi se pare un lucru extrem de grav", a sustinut el.

El a tinut sa sublinieze ca raportul Sterling contine neadevaruri si ca este victima luptei politice si ca nu are nicio vina in cazul Sterling asa cum a fost el prezentat de democrat-liberali.
"In primul moment, am fost usor amuzat, dar aceasta chestiune este serioasa si chiar periculoasa, pentru ca Mircea Toader si PDL ne arata ca la aproape 60 de ani de la represiunea comunista, care a avut loc dupa sosirea la putere a comunistilor in Romania, la inceputul anilor '50, cand existau tribunalele poporului si cand  dusmanii  poporului erau condamnati pentru subminarea economiei nationale, reducem aceleasi metode si aceleai idei in discutie", a comentat Tariceanu, cu referire la solicitarea liderului grupului PDL pentru inceperea urmaririi penale impotriva sa, citat de Newsin.

Deputatul PNL a punctat ca, desi si-a aratat disponibilitatea de a participa la audieri in cadrul Comisiei Sterling, nu a fost invitat.
"Daca vrem sa facem demonstratii cu procuratura, cum s-a incercat in ultima vreme de Traian Basescu, eu nu voi tolera asa ceva. La Comisia Sterling mi-am aratat disponibilitatea sa fiu audiat, acest lucru nu s-a produs, Comisia Sterling a lucrat intr-o maniera neprofesionista, a plecat de la idei preconcepute si nu a fost permeabila la argumentele si contrargumentele prezentate de colegii mei", a afirmat fostul premier liberal.

Liderul de grup al deputatilor PDL Mircea Toader a afirmat, pe 7 iulie, ca raportul Comisiei de ancheta Sterling justifica cererea de urmarire penala impotriva fostului premier, caruia i se imputa ca a semnat o Hotarare de Guvern prin care zacamintele nationale puteau fi exploatate in defavoarea Romaniei.

"Exista un raport al Comisiei in care sunt foarte multe incriminari. Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a semnat Hotararea de Guvern la acesta situatie foarte grava in care zacamintele nationale puteau lua alta destinatie decat in interesul Romaniei. Trebuie sa clarificam aceste aspecte si sa vedem daca e vorba de raspundere penala", a declarat Toader pentru NewsIn precizand ca si raportul Comisiei de ancheta in cazul Sterling recomanda sesizarea organelor de ancheta.

Mircea Toader: Plangerea penala cu care ma ameninta Tariceanu, un joc mediatic

Deputatul PDL Mircea Toader afirma ca plangerea penala pentru afirmatii calomnioase cu care il ameninta fostul premier Calin Popescu Tariceanu reprezinta doar un "joc mediatic".
"Plangerea domnului Tariceanu este doar un joc mediatic. Dumnealui a declarat ca nu are nimic de ascuns in cazul Sterling si, daca se va dovedi ca nu a avut nicio implicatie, justitia il va scoate nevinovat. Noua ni s-a parut ca a fost afectat interesul Romaniei in acest caz", a declarat Mircea Toader pentru corespondentul MEDIAFAX.

Comisia de ancheta in cazul Sterling a recomandat, pe 25 iunie, ca persoanele audiate pe acest subiect, care au oferit informatii nereale, sa fie deferite anchetei instantelor judiciare si stabileste ca actul aditional nr. 11 la contract a fost intocmit in conditii ilegale, liberalii fiind de alta parere.
Biroul Permanent al Camerei a decis, luni, organizarea unei sesiuni extraordinare, pe 27 iulie, care sa cuprinda doua sedinte de plen in care sa fie dezbatute, printre altele, raporturile in cazurile Ridzi si Sterling-Tariceanu.

Cele mai citite

Selecţionerul Belgiei, despre naționala României: “O echipă foarte foarte talentată”

Selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco, a comentat rezultatele tragerii la sorți a grupelor EURO 2024, desfășurată sâmbătă la Hamburg (Germania), menționând că naționala României, unul...

Întâlnire Burduja-Macron la COP-28. ,,Avem multe subiecte în comun”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a publicat o fotografie de la o „întâlnire spontană” cu Emmanuel Macron, președintele Franței, de la COP-28.  „Franța și România deja...

Trupa de rock KISS a susținut ultimul concert. “Ceea ce am realizat este extraordinar”

Sâmbătă seară, trupa KISS a încheiat ultimul spectacol din turneul de adio "The End of the Road", la faimoasa Madison Square Garden din New...
Ultima oră
Pe aceeași temă