1.7 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSpecialTariceanu: Actualii guvernanti traiesc intr-o necunoastere crasa

Tariceanu: Actualii guvernanti traiesc intr-o necunoastere crasa

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, dupa prezentarea proiectului de buget pe 2009 aprobat, joi, de Guvern, ca actualul Executiv ar vrea sa fie si cu buzele unse si cu slanina in pod, adica ar vrea sa faca si cheltuieli de investitii, dar si sa indeplineasca promisiuni de campanie, transmite Mediafax.
     
Tariceanu a explicat ca in Fondul National de Dezvoltare s-au acumulat 11 miliarde de lei din privatizari si ca acesti bani pot fi utilizati pentru investitii, acuzand actualul Guvern ca nu stie unde sa caute banii. "Actualii guvernanti plutesc intr-o necunoastere crasa", a declarat fostul premier, precizand ca mare parte din banii stransi in Fondul National de Dezvoltare provin din privatizarea BCR.

"Cand discutam despre facturi neachitate trebuie sa intelegem ca anul bugetar nu se termina in decembrie. Ca atare, sa se inteleaga ca aceasta este functionarea normala a unui buget in toata lumea", a mai spus Tariceanu, subliniind ca facturile neachitate pe 2008 nu pot afecta bugetul anului 2009. 

 

"Bani sunt, dar ar trebui sa stie unde sa-i caute si sa-i foloseasca cu o anumita rigoare care nu este specifica actualului Guvern", a comentat Tariceanu, citat de Hotnews.

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a mai spus ca presedintele Traian Basescu nu vrea un acord cu FMI pentru ca, in aceasta eventualitate, guvernul nu va mai putea sa faca o serie de jonglerii, intr-un an in care seful statului candideaza pentru un nou mandat. "Traian Basescu nu vrea un acord cu FMI pentru ca acesta ar presupune o monitorizare foarte stricta iar marja de manevra a dl Basescu "in calitate de prim ministru va fi foarte redusa", crede fostul premier.

El a vorbit si despre confuzia care exista intre factorii de putere: "Traian Basescu spune ca vrea cu FMI, dar banii sa fie luati de la UE, iar Geoana vorbeste de 20 de miliarde de euro, la un buget de 50 de miliarde".

Cele mai citite
00:00:44

India recurge la tuneluri manuale pentru a ajunge la bărbații prinși în capcană

Salvatorii care încearcă să elibereze 41 de muncitori în construcții, prinși într-un tunel din Himalaya ce ține de India, au declarat că au recurs...

Republica Moldova este vecină cu Rusia, susține reprezentanta Ministerului de Externe de la Moscova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a avut o nouă declarație controversată, susținând că Republica Moldova ar fi o...

Rezervă-ți casa în 2023 cu TVA redus de 5% astfel încât majorarea de TVA din 2024 să nu te impacteze

Românii care au în plan să achiziționeze o locuință nouă în 2024 de la un dezvoltator imobiliar sau de la alt tip de persoană...
Ultima oră
Pe aceeași temă