Prima ediţie din anul 2012 a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale va avea loc în acest weekend în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS).
„Am numit această ediţie Eminescu si bucatele vremii. Prima ediţie a târgului din 2012 debutează în perioada 14-15 ianuarie, perioadă în care aniversăm naşterea poetului. Vom încerca să aducem ceva din întâmplările şi scrierile vremii, pe unde a trăit şi a poposit la masă Eminescu. Am încercat să aflam ce se mai găseşte astăzi în bucătăria românilor din ceea ce se pregătea prin locurile menţionate de Călinescu în vremea şcolarului Eminescu şi am descoperit reţeta pâinii episcopului, o prăjitură pregătită la târgul nostru de doi gospodari din Săuceni, judeţul Botoşani”, a precizat Eliza-Maria Cosma, managerul de proiect al târgului de la ASAS.
Bucureştenii sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, cu puică umplută, sarmale moldoveneşti, poale în brâu, alvenci, prăjiturile ‘pâinea episcopului’ şi ‘domino’.
Gospodarii din judeţele Maramureş, Sibiu, Sălaj, Galaţi, Braşov aduc caltaboşi, tobă, chişcă, jumări, carne în untură la borcan, şunci fierte sau coapte, slănini afumate, în saramură sau fierte, şorici şi diverse sortimente de cârnaţi.
Elevii Liceului Teoretic Traian Lalescu din Brăneşti, judeţul Ilfov, îi invită, sâmbătă pe bucureşteni să recite împreună versuri sau să asculte cântece pe versurile poetului.