4.7 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSpecialȚăranii din Indonezia au mâncat un tigru de Sumatra - specie pe...

Țăranii din Indonezia au mâncat un tigru de Sumatra – specie pe cale de dispariție

Locuitorii unui sat din Indonezia au ucis şi mâncat un tigru de Sumatra, o sub-specie aflată pe cale de dispariţie, după ce animalul rămăsese captiv într-o capcană pentru animale, a declarat miercuri un responsabil pentru conservarea naturii, citat de DPA, informează Agerpres.

Incidentul s-a produs în provincia Sumatra de Nord. Tigrul se rănise, luni, într-o capcană pentru porci amplasată de locuitorii din districtul Tapanuli de Nord pentru a-și proteja culturile agricole, a declarat John Kennedy, şeful, la nivel de provincie, al Agenţiei pentru Conservarea Naturii, un organism guvernamental. 

Localnicii au ucis ulterior animalul şi au refuzat să predea poliţiei locale corpul acestuia ca probă, a precizat oficialul. Uciderea unui animal pe cale de dispariţie se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare. 

"Conform unei tradiţii locale, consumul de carne de tigru le va da curaj sătenilor să se întoarcă la munca câmpului", a precizat Kennedy. 

Potrivit organizaţiei internaţionale de conservare a naturii WWF (World Wide Fund for Nature), mai puţin de 400 de tigrii de Sumatra trăiesc azi în sălbăticie în această insulă, iar distrugerea pădurilor şi braconajul ar putea conduce la dispariţia acestei sub-specii aşa cum s-a întâmplat în cazul tigrului javaian şi balinez.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Incidența COVID în București a trecut de 8 la mie

Incidenţa COVID-19 calculată la 14 zile pentru Capitală este, astăzi, de 8,03 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului...

Pariorii din România adoră aceste 5 jocuri de la SlotV

Sunt mii și mii de păcănele online în ofertele cazinourilor online licențiate în România, dar nu toate se bucură de succes. Cele mai jucate...

Franța relaxează restricțiile Covid, după introducerea certificatului verde

Franța relaxează restricțiile Covid începând cu luna februarie, după ce a intrat în vigoare certificatul verde. Autoritățile vor permite redeschiderea cluburilor de noapte două...
Ultima oră
Pe aceeași temă