7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialȚăranii din Indonezia au mâncat un tigru de Sumatra - specie pe...

Țăranii din Indonezia au mâncat un tigru de Sumatra – specie pe cale de dispariție

Locuitorii unui sat din Indonezia au ucis şi mâncat un tigru de Sumatra, o sub-specie aflată pe cale de dispariţie, după ce animalul rămăsese captiv într-o capcană pentru animale, a declarat miercuri un responsabil pentru conservarea naturii, citat de DPA, informează Agerpres.

Incidentul s-a produs în provincia Sumatra de Nord. Tigrul se rănise, luni, într-o capcană pentru porci amplasată de locuitorii din districtul Tapanuli de Nord pentru a-și proteja culturile agricole, a declarat John Kennedy, şeful, la nivel de provincie, al Agenţiei pentru Conservarea Naturii, un organism guvernamental. 

Localnicii au ucis ulterior animalul şi au refuzat să predea poliţiei locale corpul acestuia ca probă, a precizat oficialul. Uciderea unui animal pe cale de dispariţie se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare. 

"Conform unei tradiţii locale, consumul de carne de tigru le va da curaj sătenilor să se întoarcă la munca câmpului", a precizat Kennedy. 

Potrivit organizaţiei internaţionale de conservare a naturii WWF (World Wide Fund for Nature), mai puţin de 400 de tigrii de Sumatra trăiesc azi în sălbăticie în această insulă, iar distrugerea pădurilor şi braconajul ar putea conduce la dispariţia acestei sub-specii aşa cum s-a întâmplat în cazul tigrului javaian şi balinez.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...

A fost descoperită o capodoperă dispărută a lui Botticelli, în valoare de 109 milioane de dolari

O capodoperă a lui Botticelli, dată dispărută de peste jumătate de secol, a fost găsită. Era "ascunsă" la vedere, în casa unei familii italiene. Comandamentul...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă