1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialDezvăluirile tânărului care a provocat accidentul pe lacul Snagov

Dezvăluirile tânărului care a provocat accidentul pe lacul Snagov

Tânărul care ar fi provocat accidentul din lacul Snagov, soldat cu un mort şi patru răniţi, a declarat în faţa oamenilor legii că a băut mai multe pahare, informează Mediafax.

Alexandru Popescu le-a spus anchetatorilor că sâmbătă s-a plimbat cu şalupa pe lac. În jurul orei 17.00, el susţine că a mers pe malul lacului Snagov, unde a mâncat şi a băut “două, trei pahare de vin cu gheaţă şi apă”.

Citește și: UPDATE. Două ambarcațiuni s-au ciocnit pe Lacul Snagov. Victima căutată a fost găsită pe fundul lacului

La ora 23.30 a ieşit din nou să se plimbe cu ambarcaţiunea, având, din spusele lui, viteza de 20, 25 de mile. El a adăugat că şalupa sa era semnalizată, iar luminile erau în funcţiune.

La un moment dat, a povestit Popescu, a simţit “o zguduitură”, după care a întors şalupa şi a văzut mai multe persoane în apă. A ajutat o femeie şi un bărbat să urce în ambarcaţiunea sa, iar altcineva a tras pe barca cealaltă o altă persoană.

Mai apoi, conform spuselor sale, a ajuns la mal şi a “luat de pe nişte mese pahare cu diverse lichide”, pe care le-a băut, fără a şti, însă, ce conţineau, după care i s-a făcut rău şi a vărsat.

Tânărul le-a mai spus oamenilor legii că nu înţelege de ce cealaltă ambarcaţiune nu avea luminile în funcţiune.

Potrivit unor surse din Poliţie, tânărul bănuit de poliţişti că a condus ambarcaţiunea care a provocat accidentul de pe lacul Snagov avea o îmbibaţie de 0,85 g/l de alcool pur în sânge.

Alexandru Popescu refuzat, imediat după producerea accidentului, să fie testat cu alcooltestul.

Conform legii 191/2003, actualizată în anul 2012, “conducerea unei nave sau exercitarea atribuţiilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge sau se află sub influenţa unor substanţe psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă”.

Drept urmare, pe numele lui Popescu a fost deschis un dosar penal pentru consum de alcool, ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă, încadrarea faptei urmând, însă, să fie stabilită exact după ce medicii legişti se vor pronunţa cu privire la numărul de zile de îngrijiri medicale de care vor avea nevoie victimele accidentului.

În acest dosar, marţi sunt audiate mai multe persoane care pot oferi detalii cu privire la circumstanţele în care s-a produs accidentul de pe lacul Snagov. Audierile au loc la Secţia Regională de Poliţie Transporturi (SRPT) Bucureşti.

Accidentul s-a produs sâmbătă noaptea pe Lacul Snagov şi au fost implicate o ambarcațiune Spat, a restaurantului și hotelului Dolce Vita, de pe malul lacului, în aceasta aflându-se șase persoane, și una Commander, în care se aflau cinci persoane, coduse de Alexandru Popescu.

În urma impactului, ambarcațiunea localului, condusă de Ionuț Conea, s-a scufundat.

Conea a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero, în timp ce Popescu a refuzat testarea, fiind dus la Spitalul Elias pentru analize.

În urma accidentului, un bărbat de aproximativ 60 de ani a murit, trupul său neînsuflețit fiind găsit duminică, în jurul orei 11.30, pe fundul lacului, de scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov.

O femeie de 30 de ani a fost internată, în comă, la Spitalul Floreasca, alături de un bărbat cu traumatism cranio-cerebral minor.

În acelaşi timp, la Spitalul Elias au fost internați o femeie şi un bărbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore şi fracturi deschise de membre inferioare, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Oprița.

 

Cele mai citite
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă