21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSpecialTânărul care a cântat imnul României în gara din Amsterdam va cânta,...

Tânărul care a cântat imnul României în gara din Amsterdam va cânta, la invitaţia lui Iohannis, la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri seară, pe Facebook, că tânărul care a cântat imnul naţional pe 1 decembrie, la pian, în gara din Amsterdam, a acceptat invitaţia sa de repeta gestul, de data aceasta la Palatul Cotroceni, la preluarea mandatului.

„Duminică, după învestitură, Valentin Astănculesei îmi oferă cel mai frumos dar de început de mandat: așa cum a făcut-o acum câteva săptămâni, în gara din Amsterdam, va cânta la Cotroceni imnul României”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de facebook.

Preşedintele ales mai afirmă că “mandatul său va începe sub semnul imnului național, ca un simbol al solidarității tuturor românilor și al dorinței noastre de schimbare”.

Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis este însoţit de un mesaj video al tânărului devenit cunoscut prin gestul făcut de ziua naţională a României.

Valentin Astănculesei afirmă ă a cântat imnul, în acea zi, în faţa călătorilor din gara din Amsterdam, “de bucurie”. “Pentru prima oară m-am bucurat că sunt român şi am vrut să împărtăşesc ce simţeam”, a spus el.

Valentina Astănculesei spune că va cânta duminică, din nou, imnul național, de data aceasta pentru preşedintele Klaus Iohannis.

“Deşi sunt de meserie programator, iubesc muzica şi pianul. Voi cânta, duminică, pentru preşedinte, pentru un drum nou, pe care să îl parcurgem cu toţii şi pentru o Românie care să îşi ducă fiii acasă. Mulţumesc, domnule preşedinte”, a mai spus acesta în mesajul video. 

Cele mai citite

Noua conducere a PNL, aleasă la Poiana Brașov

Liberalii se reunesc astăzi, la Poiana Braşov, în Liga Aleşilor Locali, iar mâine în Consiliul Naţional al formaţiunii.Reuniunea Ligii Aleşilor Locali va avea loc...

Acum îți poți face asigurarea RCA online rapid, în două minute, direct de pe telefonul mobil

Dacă ai avut ghinionul să fii asigurat RCA la City Insurance, trebuie să știi – sau să-ți amintești – că polița ta a expirat...

AS Roma a câștigat primul trofeu european, Europa Conference League, în finala cu Feyenoord Rotterdam 1-0

AS Roma a cucerit primul său trofeu continental, Europa Conference League, după ce a învins-o pe Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă