20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTânărul care a cântat imnul României în gara din Amsterdam va cânta,...

Tânărul care a cântat imnul României în gara din Amsterdam va cânta, la invitaţia lui Iohannis, la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri seară, pe Facebook, că tânărul care a cântat imnul naţional pe 1 decembrie, la pian, în gara din Amsterdam, a acceptat invitaţia sa de repeta gestul, de data aceasta la Palatul Cotroceni, la preluarea mandatului.

„Duminică, după învestitură, Valentin Astănculesei îmi oferă cel mai frumos dar de început de mandat: așa cum a făcut-o acum câteva săptămâni, în gara din Amsterdam, va cânta la Cotroceni imnul României”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de facebook.

Preşedintele ales mai afirmă că “mandatul său va începe sub semnul imnului național, ca un simbol al solidarității tuturor românilor și al dorinței noastre de schimbare”.

Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis este însoţit de un mesaj video al tânărului devenit cunoscut prin gestul făcut de ziua naţională a României.

Valentin Astănculesei afirmă ă a cântat imnul, în acea zi, în faţa călătorilor din gara din Amsterdam, “de bucurie”. “Pentru prima oară m-am bucurat că sunt român şi am vrut să împărtăşesc ce simţeam”, a spus el.

Valentina Astănculesei spune că va cânta duminică, din nou, imnul național, de data aceasta pentru preşedintele Klaus Iohannis.

“Deşi sunt de meserie programator, iubesc muzica şi pianul. Voi cânta, duminică, pentru preşedinte, pentru un drum nou, pe care să îl parcurgem cu toţii şi pentru o Românie care să îşi ducă fiii acasă. Mulţumesc, domnule preşedinte”, a mai spus acesta în mesajul video. 

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă