0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialTaifunul Nesat atinge coastele insulei Hainan din sudul Chinei

Taifunul Nesat atinge coastele insulei Hainan din sudul Chinei

Taifunul Nesat a atins astăzi coastele insulei Hainan, din extremul sud al Chinei, unde 100.000 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie, în timp ce Hong Kong-ul se află în stare de alertă, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Taifunul este însoţit de rafale de vânt cu o viteză de 150 de km pe oră, a anunţat într-un comunicat serviciul de meteorologie din provincia chineză.

Nesat a făcut 35 de morţi în Filipine la începutul săptămânii, potrivit ultimului bilanţ.

La Hainan, navele au fost rechemate în port, legăturile aeriene şi cele de feribot au fost suspendate, iar şcolile au fost închise la apropierea celui de-al 17-lea taifun care a atins China în acest an.

La Hong Kong, alerta de taifun a fost ridicată la nivelul 8 – pe o scară de 10 – de către biroul meteorologic, Observatorul din Hong Kong, în timp ce zona era lovită de rafale de vânt violente şi ploi puternice.

Bursa, şcolile, majoritatea mijloacelor de transport public şi numeroase întreprinderi au fost închise în aceatsă dimineaţă la Hong Kong, în aşteptarea taifunului.

Cele mai citite

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....

Anul Nou vine cu majorarea punctului de amendă de circulație. Cât va „costa” cea mai mică abatere în trafic

Pentru că vor crește salariile, se măresc și amenzile de circulație. De la anul, șoferii care fac cea mai mică greșeală în trafic...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă