37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialSUV EXCENTRIC. Mercedes G63 AMG cu tracţiune pe ŞASE roţi! (FOTO-VIDEO)

SUV EXCENTRIC. Mercedes G63 AMG cu tracţiune pe ŞASE roţi! (FOTO-VIDEO)

Mercedes a lansat un model pilot de SUV cu tracţiune 6×6. Varianta de off-road extrem a lui Mercedes G63 ar putea fi produs în doar 30 de unităţi anual, costând câteva sute de mii de dolari, ceea ce îl face un model destinat arabilor cu mulţi bani, precum şeicii. Vezi mai sus GALERIE FOTO detaliată cu SUV-ul excentric.

Noul Mercedes G63 AMG, cu tracţiune 6×6, are osie dublă pe spate, ceea ce îl transformă într-un adevărat cuceritor al deşertului. “Modelul se poate căţăra cu uşurinţă până şi pe cele mai înalte dune de nisip, în timp ce direcţia sa rămâne de nezdruncinat,” anunţă Mercedes. Însă nu doar tracţiunea 6×6 este elementul care transformă acest SUV într-un monstru.

Viitorul SUV, dacă va intra în producţia de serie, va avea un puternic motor de 5,5 litri, 544 CP şi 760 Nm, ceea ce înseamnă că ar putea fi o adevărată bestie. Totuşi, după cum vedeţi şi în clipul video, modelul nu este destinat şoselelor, ci mai ales drumului accidentat. În plus acest motor are sarcina de a mişca din loc un SUV de 3,85 tone, o adevărată namilă pentru lumea autoturismelor.

VIDEO Harlem Shake „BUSTED”! Vezi ce a făcut Poliţia din Portland pentru a opri noua MANIE mondială

A urca într-un astfel de SUV este ca şi cum a-i urca pe cal. Modelul 6×6 de la Mercedes este un gigant, el impresionând prin dimensiunile sale. Garda la sol este de 46 de centimetri, ceea ce înseamnă că ai putea întâmpina aceeaşi dificultate sau ai putea avea aproximativ aceeaşi senzaţie ca atunci când încaleci un cal. Lungimea este similară cu a unui Maybach, 5,87 metri, lăţimea este de 2,1 metri, în timp ce înălţimea ajunge la 2,3 metri.

Interesant la acest model este şi sistemul de modificare al presiunii din roţi, valorile acesteia putând fi schimbate în funcţie de teren în doar 20 secunde. În ceea ce priveşte consumul Mercedes nu a oferit informaţii oficiale, însă a adăugat la rezervorul de 96 litri, de pe modelul standard, încă unul de 63 litri, ceea ce ne oferă un prim indiciu că maşina va consuma precum o bestie. Însă pentru stăpânii petrolului, acest aspect va trece probabil neobservat.

Modelul, deşi îşi trage originile din proiecte militare ale producătorului german, nu are un aspect la fel de spartan şi la interior. Deşi are doar patru locuri, spaţiul pentru pasagerii din spate este similar cu cel dintr-o limuzină. Conform Autoweek modelul este deocamdată în faza de proiect pilot, însă el ar putea ajunge în producţia de serie, urmând să fie al doilea cel mai scump model al Mercedes. Cel mai scump model, 457.000 dolari, este SLS Electric Drive. El ar urma să fie produs în cel mult 30 exemplare anual.

NOUL TOYOTA RAV4, lansat în România! Vezi preţurile SUV-ului care a făcut istorie (GALERIE FOTO)

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă