17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSute de pesti morti pe Paraul Maleia

Sute de pesti morti pe Paraul Maleia

Urmeaza sa primim rezultatele analizelor de la organele abilitate sa faca prelevari de probe si in urma buletinelor de analiza sa depistam despre ce substanta este vorba si cine a fost cel care a eliminat aceasta substanta in Paraul Maleia." Cristian Moldovan

» Un incident ecologic s-a produs la Petrosani luni seara. Sute de pesti morti de diverse specii si dimensiuni au fost gasiti in apele Paraului Maleia.

Garda de Mediu incearca acum sa stabileasca ce anume a determinat moartea unei cantitati importate de pesti din Paraul Malaia, iar vinovatii risca amenzi usturatoare.
Sute de exemplare de pastrav, clean si mreana au plutit luni seara pe apele Paraului Maleia, dupa ce au murit in conditii ramase deocamdata invaluite in mister. Localnicii au vazut pestii morti si au alertat autoritatile, care au demarat imediat cercetarile. Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Petrosani au recoltat probe de apa pe care vor sa le duca la analize. "Directia Sanitar – Veterinara a recoltat probe pe care le vom trimite la laboratorul sanitar veterinar de la Deva, pentru identificarea agentului care a dus la acest fenomen", a declarat Octavian Popescu, sef DSV Petrosani.

De asemenea, comisarii Garzii de Mediu vor sa vada daca apele Maleii sunt otravite cu o substanta chimica sau pestii au murit din cauze naturale. "S-a depistat o mortalitate piscicola pe Paraul Maleia. Urmeaza sa primim rezultatele analizelor de la organele abilitate sa faca prelevari de probe si in urma buletinelor de analiza sa depistam despre ce substanta este vorba si cine a fost cel care a eliminat aceasta substanta in Paraul Maleia", a spus Cristian Moldovan, seful Garzii de Mediu Hunedoara. Daca vor fi descoperiti, agentii economici care au otravit apele paraului risca amenzi usturatoare. "In cazul in cere vor fi gasiti vinovati, risca  o amenda de la 30.000 la 60.000 de RON sau daca fapta este intentionata un dosar penal din partea noastra si a politiei", a mai declarat Moldovan.
In ultimii ani, in judetul Hunedoara nu au mai fost inregistrate astfel de incidente ecologice. In cel mult 24 de ore, comisarii de mediu vor sti cu siguranta cauza acestei grave mortalitati piscicole.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă