12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Surse: ELCEN nu mai poate asigura căldura pentru bucureșteni

Surse din ELCEN, citate de ecopolitic.ro, susțin că, dacă Primăria București nu plătește datoriile RADET, Capitala ar putea rămâne fără căldură în această iarnă.

Potrivit articolului din ecopolitic.ro, datoria recunoscută într-un protocol semnat de către fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este de 817 milioane de euro. Urmare a faptului că RADET  nu și-a plătit această datorie, ELCEN a acumulat restanțe la plata gazelor în valoare de 360 de milioane de euro.

Prima tranșă pe care Primăria Municipiului București ar trebui să o plătească la ELCEN este de 259 de milioane de lei. „Faptul că PMB/CGMB nu au asigurat, cu rea voință, regiei autonome din subordinea lor fondurile necesare pentru plată obligațiilor fiscale principale și accesorii, reale, ferme și recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive, a generat pentru ELCEN situații inacceptabile pentru alte societăți, cum ar fi renunțarea la unele active în contul unor datorii ce nu a putut fi plătită, și anume cedarea către SNGN ROMGAZ, în data de 31.01.2013 a Centralei Termoelectrice Iernut, aflată în portofoliul ELCEN , cu putere instalată de 800 MW”, se arată în articolul din ecopolitic.ro.

În concluzie, se arată că este greșit să se spere că „punerea în genunchi” a ELCEN nu va afecta bucureștenii. „Bucureștenii VOR ÎNGHEȚA dacă se merge în această ambiție prostească și totodată diabolică”, se afirmă în finalul articolului. 

Ultima oră
Pe aceeași temă