2.3 C
București
joi, 2 februarie 2023
AcasăSpecialCorpul de Control al premierului, verificări în patru spitale din București și...

Corpul de Control al premierului, verificări în patru spitale din București și la MS. Precizările lui Dacian Cioloș

UPDATE: Premierul Dacian Cioloș a anunțat, în urma controlului de la Ministerul Sănătății, că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi elaborate noi proceduri legate de achizițiile publice de biocide. 

”Am avut din nou o discuție cu secretarii de stat, am trecut în revistă măsurile luate după discuțiile de luni. Am decis să trimitem și raportul Inspecției Sanitare la Parchet”, a precizat Cioloș, vineri. 

Totodată, Cioloș a precizat că directorul SRI i-a prezentat o sinteză a informaţiilor deţinute de serviciu privind situaţia din spitale şi notele pe care le-a transmis în ultimii ani autorităţilor. „Am primit informaţii de la SRI. Domnul director mi-a prezentat o sinteză a informaţiilor pe ca re le avea şi mi-a spus că în ultimii ani a trimis mai multe informări”, a mai spus șeful Guvernului. 

––

Patru spitale bucureștene și Ministerul Sănătății sunt verificate, vineri, de Corpul de Control al premierului, conform unui comunicat de presă al Guvernului, remis redacției.  Sunt verificate contractele de achiziţii pentru dezinfectanţi. 

Sunt controale la Spitalul Clinic de Urgență București, Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar București, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și  Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București  Premierul Dacian Cioloş se află la Ministerul Sănătăţii, el fiind însoţit de şeful Corpului de control, Valentin Mircea. 

Citește și: Iohannis și Cioloș au discutat despre criza din Sănătate. Ce decizie au luat

Anterior, premierul Cioloș a discutat, la Cotroceni, cu președintele Iohannis, despre criza din sistemul sanitar. Cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control și testare a dezinfectanților și a condițiilor de sanitație în spitale.

Testele făcute după izbucnirea scandalului dezinfectanților au arătat că substanțele active din produsele Hexi Pharma erau diluate chiar și de 2.500 de ori. Toate probele analizate au fost neconforme. 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Sorin Oprescu rămâne cu pedeapsa de 10 de ani de închisoare, dar nu poate fi extrădat

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare, primită în mai 2022 pentru fapte de...

Inflaţia în zona euro a înregistrat o încetinire peste aşteptări în ianuarie

Rata anuală a inflaţiei în zona euro s-a atenuat peste aşteptări în ianuarie, dar inflaţia de bază a crescut, sporind presiunile asupra Băncii Centrale...

Moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode

USR şi Forţa Dreptei au anunţat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, că depun moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Plagiatorul Bode...
Ultima oră
Pe aceeași temă