23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSurse: Asasina profesoarei americane de origine română a acționat singură

Surse: Asasina profesoarei americane de origine română a acționat singură

Femeia din Emiratele Arabe Unite (EAU) arestată joi pentru uciderea unei americane de origine română a comis "un act terorist personal", a declarat duminică un reprezentant al serviciilor de securitate, relatează AFP, conform Mediafax.

"Crima comisă de către acuzată a fost un act terorist personal", a declarat acesta citat de agenţia oficială Wam.

"Nu s-a stabilit până în prezent că acuzata ar avea legături cu organizaţii teroriste sau partide politice care ar fi putut să o incite să comită această crimă", a adăugat el.

Oficialul a sugerat astfel că femeia a acţionat ca o "lupoaică solitară", în stilul acţiunilor violente comise de către islamişti, fără să aibă neapărat legături cu o grupare radicală, ca de exemplu Al-Qaida sau organizaţia jihadistă Statul islamic (SI).

Atunci când au anunţat, joi, arestarea femeii, autorităţile de la Abu Dhabi nu au catalogat acţiunile acesteia ca "teroriste" şi nici nu au făcut legătura cu participarea EAU la coaliţia internaţională antijihadistă condusă de către Washington.

Femeia a ucis-o luni pe profesoara americană de origine română Ibolya Ryan, în vârstă de 47 de ani, pe care a înjunghiat-o într-o toaletă la un centru comercial din bu Dhabi. După aceea ea a încercat să "plaseze o bombă artizanală în faţa casei unui medic american, pe care poliţia a reuşit să o dezamorseze", potrivit autorităţilor.

Acuzata, în vârstă de 36 de ani, a vizitat recent "anumite site-uri teroriste, pe care a aderat la ideologia teroristă şi a învăţat cum să fabrice explozivi", a declarat duminică oficialul din domeniul securităţii citat.

"Ea nu avea niciun plan să omoare un cetăţean de naţionalitate americană sau de altă naţionalitate, ci căuta pur şi simplu pe cineva a cărui limbă sau culoarea (pielii) sugera că era străin", a mai declarat el. "Ea şi-a ales victimele la întâmplare", a conchis oficialul.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă