24.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăSpecialSurse: Asasina profesoarei americane de origine română a acționat singură

Surse: Asasina profesoarei americane de origine română a acționat singură

Femeia din Emiratele Arabe Unite (EAU) arestată joi pentru uciderea unei americane de origine română a comis "un act terorist personal", a declarat duminică un reprezentant al serviciilor de securitate, relatează AFP, conform Mediafax.

"Crima comisă de către acuzată a fost un act terorist personal", a declarat acesta citat de agenţia oficială Wam.

"Nu s-a stabilit până în prezent că acuzata ar avea legături cu organizaţii teroriste sau partide politice care ar fi putut să o incite să comită această crimă", a adăugat el.

Oficialul a sugerat astfel că femeia a acţionat ca o "lupoaică solitară", în stilul acţiunilor violente comise de către islamişti, fără să aibă neapărat legături cu o grupare radicală, ca de exemplu Al-Qaida sau organizaţia jihadistă Statul islamic (SI).

Atunci când au anunţat, joi, arestarea femeii, autorităţile de la Abu Dhabi nu au catalogat acţiunile acesteia ca "teroriste" şi nici nu au făcut legătura cu participarea EAU la coaliţia internaţională antijihadistă condusă de către Washington.

Femeia a ucis-o luni pe profesoara americană de origine română Ibolya Ryan, în vârstă de 47 de ani, pe care a înjunghiat-o într-o toaletă la un centru comercial din bu Dhabi. După aceea ea a încercat să "plaseze o bombă artizanală în faţa casei unui medic american, pe care poliţia a reuşit să o dezamorseze", potrivit autorităţilor.

Acuzata, în vârstă de 36 de ani, a vizitat recent "anumite site-uri teroriste, pe care a aderat la ideologia teroristă şi a învăţat cum să fabrice explozivi", a declarat duminică oficialul din domeniul securităţii citat.

"Ea nu avea niciun plan să omoare un cetăţean de naţionalitate americană sau de altă naţionalitate, ci căuta pur şi simplu pe cineva a cărui limbă sau culoarea (pielii) sugera că era străin", a mai declarat el. "Ea şi-a ales victimele la întâmplare", a conchis oficialul.

Cele mai citite

Cutremur în România! Seismul a avut loc la o adâncime de 15 kilometri

Astăzi, 3 iunie 2023, la ora 13:15, România s-a cutremurat! Potrivit INFP, seismul a avut loc la o adâncime de 15 km și s-a produs...

ICR organizează acțiuni care marchează Ziua Tratatului de la Trianon

Ziua Tratatului de la Trianon este marcată într-o serie de acțiune pe care le organizează, în afara României, Institutul Cultural Român (ICR). Data de 4...

Ruse și Kostyuk, calificate în optimi la Roland Garros

Perechea Gabriela Ruse și Marta Kostyul au reușit să se califice în optimile de finală de la Roland Garros. Ruse și Kostyuk au trecut în...
Ultima oră
Pe aceeași temă