1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăSpecialSuedia va expulza o femeie afgană în vârstă de 106 ani. Bătrâna...

Suedia va expulza o femeie afgană în vârstă de 106 ani. Bătrâna a mers 20 de zile pe jos pentru a ajunge la o tabără de refugiaţi

Bibihal Uzbeki, o femeie afgană în vârstă de 106 ani, s-ar afla în rândul unor solicitanţi de azil ce urmează să fie expulzați din Suedia, întrucât solicitarea acesteia pentru azil a fost respinsă în luna iunie, iar femeiii s-a cerut să părăsească acest stat european, informează, marți, Tele Sur citat de Mediafax.

Femeia este cunoscută ca fiind ”cea mai bătrână refugiată din lume”, indică presa internațională. Aceasta plecase din Afganistan în urmă cu doi ani de zile.

”Nu există nicio îndoială că situaţia în privinţa securităţii din Afganistan este una gravă. Conflictul însă nu a atins un nivel care afectează întreaga populaţie din tot statul”, a declarat Fredrik Beijer, directorul Afacerilor legale al Comisiei pentru Migrare.

Imigranta va face apel în faţa Curţii pentru Imigraţie.

În 2015, Uzbeki a călătorit alături de 17 membri ai familiei sale de-a lungul Iranului, Turciei, Greciei, Croaţiei, înainte de a ajunge în Skaraborg, Suedia, unde a aplicat pentru azil.

Aceasta a mers 20 de zile pe jos pentru a ajunge la o tabără de refugiaţi.

Nepotul acesteia, în vârstă de 19 ani, şi fiul, de 67 de ani, au purtat-o uneori pe bătrână pe parcursul călătoriei lor interstatale.

Au existat o serie de proteste în Stockholm faţă de decizia Guvernului nordic de a expulza imigranţi.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă