3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialSuceava: Șase persoane, internate în spital cu toxiinfecție, după ce au mâncat...

Suceava: Șase persoane, internate în spital cu toxiinfecție, după ce au mâncat la un botez

Șase persoane, între care un copil de 9 ani, sunt internate în spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce, săptămâna trecută, au participat la un botez, în județul Suceava, relatează Mediafax.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că şase persoane, între care un copil în vârstă de 9 ani, au fost internate, săptămâna trecută, în spitalul din Vatra Dornei, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la un botez organizat la o pensiune din localitatea Şaru Dornei.

El a spus că primul pacient a venit la spital în 3 noiembrie, fiind internat cu diagnosticul prezumtiv de enterocolită, a doua persoană a fost internată cu suspiciune de gastroenterită, iar după ce în zilele următoare au venit şi alţi pacienţi s-a făcut legătura între cazuri, suspectându-se că este vorba despre toxiinfecţie alimentară.

Abiţei a menţionat că, după analiza probelor recoltate de la pacienţi, în patru dintre cazuri a fost identificată salmonela.

Inspectorii sanitari care au făcut verificări la pensiunea din Şaru Dornei nu au mai găsit probe alimentare din meniul servit la petrecere, unitatea fiind amendată cu 3.000 de lei.

În urma verificării personalului de la bucătăria pensiunii, nu a fost identificată bacteria salmonela.

Totodată, au fost recoltate probe de apă de la pensiune, care este captată de la un izvor, iar în urma rezultatelor analizelor de laborator, care au fost finalizate luni, s-a depistat prezenţa unor germeni şi enterobacterii, unitatea de cazare fiind amendată cu 2.000 de lei.

El a precizat că pacienţii sunt în continuare internaţi.

Cele mai citite

Dani Alves rămâne în închisoare. Brazilianul riscă o pedeapsă de 9 ani

Fotbalistul brazilian Dani Alves va rămâne în închisoare, după ce judecătorii i-au respins a treia cerere de eliberare provizorie, motivația fiind accea că riscul...
00:00:31

VIDEO. Copiii ținuți ostatici de Hamas se reîntâlnesc cu un câine

Copiii din familia israeliană Brodutch s-au reunit cu entuziasm cu câinele lor de familie, Rodney, luni (27 noiembrie), la o zi după ce au...

Deficitul bugetului a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni ale anului în curs, respectiv la 62,81 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă