1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăSpecialSuceava: 21 de turiști, cazați la un motel din Șcheia, au ajuns...

Suceava: 21 de turiști, cazați la un motel din Șcheia, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

21 de persoane, dintre care 11 adulți și 10 copii, au ajuns, duminică, la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară ușoară și medie, informează reprezentanții Prefecturii Suceava, citați de Agerpres.

„Potrivit informaţiilor furnizate de către DSP Suceava, la UPU Suceava au fost consultaţi un număr de 10 copii şi 11 adulţi care prezentau stare de rău, greaţă, vărsături. Aceştia sunt în prezent sub supraveghere medicală şi primesc tratamentul corespunzător pentru toxiinfecţie alimentară în formă uşoară şi medie. Se estimează că în seara zilei de astăzi, toate persoanele vor fi externate şi îşi vor putea continua drumul spre casă”, potrivit unui comunicat de presă.

Prefectura adaugă că, din verificările efectuate a reieşit că un grup format din 26 copii şi 14 adulţi, din judeţul Mureş, s-a deplasat în excursie în judeţul Suceava, cazându-se în seara zilei de 18 iunie la un motel de pe raza comunei Şcheia. Cina şi micul dejun au fost asigurate de către o firmă de catering din municipiul Suceava. După micul dejun, grupul s-a deplasat spre Târgu Mureş, însă după aproximativ 10 kilometri, o parte din copii şi adulţi au acuzat stări de greaţă şi vomă, drept pentru care s-a luat deciza deplasării la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe. 

Imediat după ce a fost sesizată fapta, un grup format din trei inspectori ai DSP Suceava s-au deplasat la unitatea de cazare şi la unitatea care a livrat masa pentru grupul din Mureş, pentru a recolta probe epidemiologice în scopul depistării cauzei toxiinfecţiei alimentare. 

Cercetările sunt continuate de o echipă din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava şi un reprezentant din cadrul DSP Suceava, în vederea stabilirii cauzelor care au determinat starea medicală a persoanelor. 

Cele mai citite

Românii din Africa de Sud revin în țară. Aeronava a aterizat la Baza 90, Otopeni

Românii din Africa de Sud, blocați de mai multe zile din cauza anulării unor curse aeriene, revin, marți, în țară. Este vorba despre 46...

Ziua Națională. Decrete semnate de Klaus Iohannis

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare. Astfel, în semn de înaltă apreciere...

Grindeanu va da „roșu” pentru corupția din Transporturi

„Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că va acorda direct „cartonaş roşu” celor care nu vor fi corecţi în domeniul său, la Transporturi, şi a...
Ultima oră
Pe aceeași temă