23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialSubventii pentru zootehnia constanteana

Subventii pentru zootehnia constanteana

» Aproape 900 de crescatori de animale au depus cereri de subventii.
» Cei care nu au facut acest lucru mai au la dispozitie numai cateva zile.
» Pana la mijlocul lunii au fost depuse cereri pentru aproape 180.000 de ovine si caprine.

Termenul pentru depunerea cererii pentru prima de exploatatie la bovine a fost prelungit pana la 15 iulie, iar pentru ovine si caprine pana la 30 iunie. Data de referinta pentru acordarea primei de exploatatie la bovine a fost modificata si ea, platile urmand sa fie acordate pentru animalele detinute la 31 ianuarie 2008. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Sucursala Constanta solicita crescatorilor de bovine sa se prezinte la sediile locale si judetene ale agentiei pentru a depune o noua cerere de sprijin pentru plata nationala directa complementara pentru sectorul zootehnic. Potrivit statisticilor APIA, pana la data de 16 iunie au fost depuse 20 de cereri pentru specia bovine, corespunzator unui numar de 162 de animale, si 856 de cereri pentru speciile ovine si caprine, coprespunzator unui numar de 178.322 de animale.

 

Dumitru Mergeani, director APIA Constanta, a declarat ca beneficiarii subventiilor trebuie sa se prezinte la sediul institutiei chiar daca nu au primit invitatie, pentru ca solicitarea se face pe formulare noi. "Toti crescatorii de bovine, indiferent daca au avut sau nu modificari ale numarului de capete in exploatatie, sunt chemati sa completeze noul formular al cererii de sprijin", a precizat Dumitru Mergiani. Acesta a mai spus ca toti crescatorii de bovine care au beneficiat in anul 2007 de schema de plati nationale directe complementare vor beneficia de aceasta forma de sprijin si in anul 2008. z

» O data pe an
Pentru specia ovine-caprine, prima pe cap de animal se acorda producatorilor agricoli o singura data pe an, pentru femele care indeplinesc cumulativ patru conditii. Astfel, efectivul din exploatatie trebuie sa fie de minimum 50 de oi sau 25 de capre care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei si daca efectivul de femele pentru care se solicita prima este inscris in Registrul national al exploatatiilor pana la data solicitarii primei. Pentru bovine exploatatia trebuie sa aiba minimum trei capete, iar varsta bovinelor sa fie de minimum sase luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă