27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialSUA: Uraganul Irene a provocat moartea a cel puţin 29 de persoane

SUA: Uraganul Irene a provocat moartea a cel puţin 29 de persoane

Furtuna tropicală Irene a provocat moartea a cel puţin 29 de persoane în nouă state de pe coasta de est a Statelor Unite, au anunţat luni autorităţile americane şi presa locală, în timp ce furtuna, care a slăbit în intensitate, afectează în prezent estul Canadei, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Şase persoane au murit în statul New York, alte şase în North Carolina şi tot atâtea în Pennsylvania, patru în Virginia, câte două în Connecticut şi Florida şi câte una în Maryland, New Jersey şi Vermont, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

Majoritatea victimelor au murit în urma căderii unor copaci, în accidente rutiere sau luate de ape.

Uraganul Irene, care a atins ţărmul sâmbătă, în North Carolina, înainte de a se îndrepta spre Canada, a fost retrogradat duminică dimineaţă, devenind furtună tropicală.

Victima cea mai tânără este un copil de 11 ani, ucis de căderea unui copac pe imobilul din Virginia în care se afla. O adolescentă de 15 ani a decedat în North Carolina într-un accident rutier, în timp ce semafoarele nu funcţionau.

Presa new-yorkeză atribuie şase decese din statul New York trecerii uraganului Irene, la sfârşitul săptămânii trecute, inclusiv pe cel al unui bărbat electrocutat în timp ce încerca să salveze un copil aflat pe o stradă inundată pe care erau căzute cabluri electrice. Copilul se afla în stare gravă.

Poliţia din New York a confirmat decesul unui bărbat în Bronx, găsit mort în apă după ce a mers să verifice starea bărcii sale.

Alte victime s-ar putea adăuga acestui bilanţ, după trecerea furtunii tropicale, duminică seara, prin statele Connecticut, Vermont, Rhode Island şi Massachusetts.

Milioane de persoane sunt în continuare private de electricitate şi oficialii au avertizat că urmările inundaţiilor ar putea fi simţite mai multe zile.

Săptămâna trecută, Irene a mai provocat moartea a cinci persoane în Caraibe, dintre care una în teritoriul american Puerto Rico, două în Republica Dominicană şi două în Haiti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă