24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSpecialSUA trimit un distrugător în Marea Neagră, ca răspuns la acţiunile RUSIEI...

SUA trimit un distrugător în Marea Neagră, ca răspuns la acţiunile RUSIEI împotriva Ucrainei

Statele Unite trimit din nou distrugătorul USS Porter în Marea Neagră, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Distrugătorul Porter face parte din Flota a 6-a a SUA, dislocată în Marea Mediterană. USS Porter a mai fost trimis în Marea Neagră şi în luna iulie 2015.

Misiunea din prezent se desfăşoară “ în mod special, în lumina intervenţiei Rusiei în Ucraina”, subliniază Comandamentul European al SUA (EUCOM). USS Porter a trecut deja prin strâmtorile Dardanele şi Bosfor, intrând din Marea Egee în Marea Neagră.

SUA nu precizează ce misiuni specifice va executa USS Porter în zilele următoare, amintind doar obiectivele generale ale Operaţiunii Atlantic Resolve. Aceasta demonstrează  „angajamentul permanent al SUA pentru asigurarea securităţii colective a NATO  şi este dedicată  păcii şi stabilităţii în regiune”.

USS Porter este un distrugător purtător de rachete din clasa Arleigh Burke şi are baza la Rota (Spania).

La misiunile anterioare în Marea Neagră, distrugătoarele americane au intrat în apele teritoriale ale Bulgariei şi României, iar în unele cazuri – şi în cele ale Ucrainei, participând la exerciţii navale comune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă