10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: România a devenit un model al luptei ANTICORUPȚIE

SUA: România a devenit un model al luptei ANTICORUPȚIE

Adjunctul asistentului pentru afaceri europene şi euroasiatice al secretarului destat al SUA, Hoyt Yee, consideră că România a devenit un model al luptei anticorupție în regiunea ei.

Oficialul american a făcut această afirmație luni, la București, informează Ministerul de Externe al României.

Hoyt Yee a mai afirmat că Parteneriatul Strategic dintre SUA și România este "foarte solid" şi are un potenţial imens de dezvoltare.

Oficialul american a venit luni la București, la reuniunea Task Force-ului România-SUA pentru implementarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic. Acest Parteneriat se poate dezvolta mai ales în domeniul securităţii şi al colaborării economice, în contextul situaţiei regionale și a riscurile regionale de securitate, consideră Hoyt Yee.

La rândul lui, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a apreciat că obiectivul dezvoltării dimensiunii economice a parteneriatului este asumat de partea română la cel mai înalt nivel şi a menţionat că programul de guvernare al noului guvern român creează toate premisele necesare pentru materializarea acestuia.

Cea de-a patra reuniune a Task Force-ului pentru implementarea „Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii” a avut loc luni, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Reuniunea a fost coprezidate de secretarul de stat pentru afaceri strategice în MAE român, Daniel Ioniţă şi de adjunctul asistentului pentru afaceri europene şi euroasiatice al secretarului de stat al SUA, Hoyt Yee.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă