21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialSUA: Camera Reprezentanţilor abrogă din nou reforma sănătăţii a lui Obama

SUA: Camera Reprezentanţilor abrogă din nou reforma sănătăţii a lui Obama

Camera Reprezentanţilor a Congresului american, dominată de republicani, a votat miercuri, din nou, abrogarea reformei în domeniul sănătăţii iniţiate şi deja promulgate de Barack Obama, demersul adversarilor preşedintelui având însă toate şansele să eşueze în Senatul controlat de democraţi, relatează AFP.

 

Camera Reprezentanţilor a aprobat, cu 244 voturi pentru – printre care şi ale câtorva democraţi – şi 185 contra, un nou proiect de abrogare a legii promulgate în 2010, după ce Curtea Supremă a validat, la 28 iunie, aproape întreg textul legii care prevede extinderea asigurărilor de sănătate la 32 milioane de americani.

Votul, cu semnificaţie doar politică şi simbolică, este cel mai recent dintr-o serie de peste 30 vizând abrogarea integrală sau parţială a reformei „Obamacare”.

La mai puţin de patru luni înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, republicanii, majoritari în Camera Reprezentanţilor în urma scrutinului parţial din noiembrie 2010, nu depun însă armele. „Am spus încă din prima zi că vom abroga legea în întregime. Putem să luăm totul de la zero şi să le spunem americanilor: ‘Suntem de partea voastră'”, a declarat liderul majorităţii republicane, Eric Cantor.

Aflat miercuri în campanie la Houston (Texas), Mitt Romney, rivalul republican al lui Barack Obama la preşedinţie, a fost îndelung huiduit după ce a vorbit, la convenţia celui mai important grup de apărare a drepturilor populaţiei de culoare /NAACP/, despre abrogarea acestei reforme potrivit agerpres.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă