30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialSUA ar fi plătit României milioane de dolari pentru a găzdui închisori...

SUA ar fi plătit României milioane de dolari pentru a găzdui închisori CIA, susține un avocat la CEDO

CIA a plătit României „milioane de dolari” pentru a găzdui închisori secrete, susține un avocat la CEDO, informează AP citată de Mediafax.

Declarația avocatului a apărut în procesul în care România este acuzată că a permis CIA să tortureze persoane suspectate de terorism în cadrul programului de extrădări în timpul mandatului preşedintelui Bush.

Amrit Singh a declarat, miercuri, în prima zi a audierilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), că închisori ale Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) au funcţionat în România în perioada 2003-2005 cu „consimţământul şi complicitatea” Guvernului, fapt pe care autorităţile române le-au negat.

Reprezentanta Guvernului României, Catrinel Brumar, a replicat că este nevoie de mai mult decât „indicii şi speculaţii pentru a stabili responsabilităţile statului”. Aceasta a adăugat că o anchetă este în curs.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parchetul European cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români, dintre care patru sunt funcționari publici. Această intenție este anunțată de...

Relaxare si confort – alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Turismul în România este unul dintre domeniile cu potențial de creștere enorm. Cu toate că de la an la an, domeniul se dezvoltă, nu...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă