30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSpecialSUA ar fi plătit României milioane de dolari pentru a găzdui închisori...

SUA ar fi plătit României milioane de dolari pentru a găzdui închisori CIA, susține un avocat la CEDO

CIA a plătit României „milioane de dolari” pentru a găzdui închisori secrete, susține un avocat la CEDO, informează AP citată de Mediafax.

Declarația avocatului a apărut în procesul în care România este acuzată că a permis CIA să tortureze persoane suspectate de terorism în cadrul programului de extrădări în timpul mandatului preşedintelui Bush.

Amrit Singh a declarat, miercuri, în prima zi a audierilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), că închisori ale Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) au funcţionat în România în perioada 2003-2005 cu „consimţământul şi complicitatea” Guvernului, fapt pe care autorităţile române le-au negat.

Reprezentanta Guvernului României, Catrinel Brumar, a replicat că este nevoie de mai mult decât „indicii şi speculaţii pentru a stabili responsabilităţile statului”. Aceasta a adăugat că o anchetă este în curs.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Apartamente de vanzare Bucuresti

ANG Luxury Properties are în portofoliu peste 500 de oferte de apartamente de vânzare în București, în valoare de peste 330 de milioane de...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Apartamente de vanzare Bucuresti

ANG Luxury Properties are în portofoliu peste 500 de oferte de apartamente de vânzare în București, în valoare de peste 330 de milioane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă