0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialStudiu: Persoanele care au parteneri de încredere câștigă mai bine

Studiu: Persoanele care au parteneri de încredere câștigă mai bine

Persoanele care au parteneri de încredere câștigă mai bine decât cei care au parteneri pasionali, dar instabili, arată un studiu citat de Daily Mail, relatează Mediafax.

Cei care se căsătoresc cu persoane de încredere câştigă mai mulţi bani şi au mai mult succes în carieră pentru că nu trebuie să îşi facă griji privind viaţa de familie şi administrarea gospodăriei, arată cercetarea efectuată de oamenii de știință de la Washington University din St. Louis, Missouri.

Cercetătorii americani au descoperit că, chiar dacă o persoană nu este genul meticulos şi dedicat, va beneficia în carieră dacă partenerul sau partenera de căsnicie este o astfel de persoană.

Echipa de cercetători a analizat informaţii adunate de un sondaj realizat în Australia, privind informaţii economice şi de ordin social. Sondajul a obţinut informaţii de la 4.544 de persoane căsătorite, intervievate în perioada 2005 – 2009, pe subiecte precum statutul profesional.

De asemenea, au fost luate în considerare o serie de trăsături de personalitate, precum extrovertirea, caracterul agreabil, nevrozele, conştiinciozitatea şi deschiderea faţă de ceilalţi.

Cercetarea a arătat că pentru fiecare punct cu care unul dintre soţi devia de la normă în termeni de conştiinciozitate, partenerul câştiga cu până la 4.000 de dolari mai mult pe an.

Angajaţii căsătoriţi cu persoane extrem de conştiincioase în ceea ce priveşte îndatoririle casnice aveau cu 50% mai multe şanse de a fi promovaţi, comparativ cu angajaţii căsătoriţi cu parteneri pe care nu se puteau baza.

Cercetătorii au concluzionat că unul dintre câştigurile majore ale unui soţ de încredere este că acesta preia o mare parte dintre responsabilităţile gospodăreşti, permiţându-i celuilalt să se concentreze mai bine asupra locului de muncă.

Studii anterioare au demonstrat că obiceiurile partenerului de căsnicie influenţează în mare parte a vieţii celuilalt, de la mâncarea aleasă, la cât de multe exerciţii fizice practică.

Cele mai citite

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....
Ultima oră
Pe aceeași temă