25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialSTUDIU: Ce cred bărbaţii despre frumuseţea femeilor

STUDIU: Ce cred bărbaţii despre frumuseţea femeilor

O mare parte dintre bărbaţi cred că femeile sau partenerele lor de viaţă dobândesc frumuseţea în mod natural, arată rezultatele unui studiu realizat recent. Mai puţin de o treime dintre femei împart însă acelaşi punct de vedere cu bărbaţii, potrivit Mediafax.

Frumuseţea femeilor a fost un subiect intens dezbătut de-a lungul anilor, bărbaţii având puncte de vedere diferite cu privire la acest aspect comparativ cu sexul opus, scrie Daily Mail.

Conform unui studiu care abordează acest subiect, 90 la sută dintre bărbaţi sunt de părere că femeile se nasc pur şi simplu frumoase. Cu toate acestea, bărbaţii nu iau în calcul toate „ritualurile” de înfrumuseţare prin care trece fiecare femeie pentru a fi frumoasă.

Un sfert dintre femeile intervievate în acest studiu au recunoscut că au cel puţin un secret de frumuseţe, în timp ce 23 la sută dintre acestea au mărturisit că nimeni nu ştie toate procesele prin care trec pentru a deveni frumoase.

În fruntea listei cu gesturi de înfrumuseţare ale femeilor se află epilatul, iar 27 la sută dintre acestea recunosc că acest truc ar fi cel mai jenant secret de înfrumuseţare pe care partenerul de viaţă l-ar putea afla.

Alte locuri fruntaşe din lista acestor trucuri sunt ocupate de teama ca partenerul să le observe părul de la subraţ (35 la sută), să le ia în seamă picioarele butucănoase (23 la sută) sau să observe firele albe de păr (12 la sută).

Femeile se tem totodată ca bărbaţii din viaţa lor să nu afle că: îşi epilează tenul (94 la sută), îşi epilează zonele intime (90 la sută), îşi înălbesc dinţii (90 la sută), îşi aplică bronz fals (79 la sută), îşi pensează sprâncenele (41 la sută) sau că îşi vopsesc părul (36 la sută).

„La o vârstă la care foarte puţine lucruri rămân tabu foarte multe femei preferă încă să păstreze anumite lucruri private, crezând că întotdeauna există loc de puţin mister chiar şi în relaţiile cu partenerul de viaţă. Ştiind că părul tău arată nemaipomenit îţi dă multă încredere în tine ca femeie. Cu toate acestea, foarte multe ritualuri de înfrumuseţare nu sunt scene tocmai romantice de văzut. Femeile preferă să păstreze secrete aceste obiceiuri de înfrumuseţare, pentru a putea apărea în faţa partenerilor lor mai naturale şi mai sexy”, a declarat psihoterapeutul Rachel Shattock Dawson.

Studiul desfăşurat a mai scos în evidenţă faptul că femeile se străduiesc foarte tare pentru a arăta bine nu numai pentru parteneri dar şi pentru ele. Pentru anumite reprezentante ale sexului frumos motivaţia are un alt scop. Mai exact, anumite femei se vopsesc, de exemplu, într-o anumită nuanţă de culoare diferită de cea cu care s-au născut, motivând modificarea prin faptul că această culoare li se potriveşte de fapt mult mai bine.

Pe deasupra, studiul arată că aceste trucuri de înfrumuseţare ar putea de fapt să ajute relaţia de cuplu, întărind încrederea dintre cei doi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă