32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialStudioul TVR din Chişinău ar putea fi redeschis. Discuţii pe această temă...

Studioul TVR din Chişinău ar putea fi redeschis. Discuţii pe această temă în cadrul vizitei lui Victor Ponta în Republica Moldova

  

 

Premierul Victor Ponta a declarat agenfliei MEDIAFAX cæ unul dintre cele mai importante puncte pe agenda discufliilor cu autoritæflile din Republica Moldova, pregætitæ pentru vizita pe care o va efectua la Chiøinæu sæptæmâna viitoare, este redeschiderea studioului TVR în flara vecinæ.

 

„Este vorba de redeschiderea televiziunii publice româneøti, a emisiei. TVR 1 a avut un studiou la Chiøinæu care s-a închis în perioada în care Partidul Comunist a fost la putere, iar acum acesta este unul dintre punctele cele mai importante pe ordinea de zi, pentru a redeschide trasmisia efectivæ a TVR la Chiøinæu”, a spus Ponta.

 

El a precizat cæ vizita oficialæ pe care o va efectua la Chiøinæu, la începutul sæptæmânii viitoare, va reprezenta un mesaj foarte clar de sprijin al României faflæ de Republica Moldova, o dovadæ a relafliei foarte bune la acest moment între cele douæ guverne.

 

„Vizita oficialæ pe care o efectuez la Chiøinæu împreunæ cu un numær important de miniøtri are o serie de aspecte mai deosebite. În primul rând, marfli, de Ziua Independenflei Republicii Moldova, împreunæ cu prim-ministrul Leancæ, vom participa la ceremonii øi cred cæ este un semn extraordinar despre relaflia foarte bunæ dintre guvernele noastre, acum, øi despre eforturile comune”, a spus premierul.

 

El a precizat cæ, împreunæ cu prim-ministrul Republicii Moldova, va inaugura primul proiect într-adevær serios de colaborare bilateralæ, respectiv gazoductul Iaøi-Ungheni, care în sfârøit va fi realizat.

 

„Eu vreau sæ efectuez aceastæ vizitæ ca un mesaj foarte clar de sprijin pentru Moldova øi vreau sæ trecem cu relafliile dintre România øi Republica Moldova de la vorbele frumoase, care, sigur, sunt importante, la fapte, lucru de care ambele flæri au nevoie”, a adæugat Ponta.

 

În luna iulie, în cadrul unei întrevederi avute la Bucureøti, prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancæ, l-a invitat pe premierul Victor Ponta sæ asiste la 27 august, când este Ziua Independenflei a statului vecin, la începerea lucrærilor de construcflie a gazoductului Iaøi-Ungheni, eveniment la care ar urma sæ ia parte øi comisarul european pe energie.

 

Autoritæflile de la Bucureøti au anunflat cæ doresc sæ finalizeze pânæ la sfârøitul acestui an interconectarea reflelelor de gaze cu Republica Moldova.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă