2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialStudenţii facultăţilor de stat încep luni noul an universitar

Studenţii facultăţilor de stat încep luni noul an universitar

Aproximativ 500.000 de studenţi ai universităţilor de stat vor începe luni cursurile anului universitar 2011-2012, după ce multe dintre instituţiile de învăţământ superior au organizat festivităţi de deschidere a noului an universitar sâmbătă, 1 octombrie, informează Agerpres.

Una dintre universităţile mari din Bucureşti care a deschis noul an universitar sâmbătă este Academia de Studii Economice la care învaţă aproximativ 26.000 mii studenţi la licenţă, masterat şi doctorat.

La ASE cursurile după cum susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei Florina Mohanu vor începe luni.

Deschiderea anului universitar la UPB şi UB va avea loc luni. La aceste instituţii de învăţământ superior învaţă aproximativ 34.000 studenţi, respectiv 38.142 de studenţi la toate ciclurile de studiu.

În România peste 230.000 de studenţi sunt pe locuri bugetate în universităţile de stat şi peste 250.000 pe locuri cu taxă, iar în învăţământul particular învaţă peste 350.000 de studenţi, potrivit raportărilor universităţilor particulare.

Data deschiderii noului an universitar la instituţiile de învăţământ superior particulare este decisă de senatul fiecărei universităţi.

Dintre cei peste 230.000 de studenţi de la locurile bugetate din universităţile de stat, aproximativ 62.000 sunt “boboci” în anul I.

Cele mai citite

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
Ultima oră
Pe aceeași temă