19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialStroe nu mai defiinţează Direcţia de Operaţiuni Speciale

Stroe nu mai defiinţează Direcţia de Operaţiuni Speciale

Direcţia Operaţiuni Speciale nu va fi desfiinţată şi nu se va reduce, a precizat, sâmbătă, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, prin intermediul unui comunicat de presă preluat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, DOS nu îşi va schimba actuala poziţionare în ierarhia instituţională, urmând să-şi desfăşoare activitatea în aceleaşi condiţii ca până acum. 

“Ori de câte ori în Ministerul Afacerilor Interne s-au pus în discuţie potenţiale modificări sau reorganizări, inevitabil au apărut frământări, mai mult sau mai puţin justificate, însă neasumate public. Zvonurile aruncate în spaţiul public de către persoane care se ascund în spatele anonimatului nu fac decât să inducă o stare de nelinişte în rândul poliţiştilor care doresc să-şi facă datoria”, se arată în comunicatul de presă al MAI. 

Declaraţiile ministrului Afacerilor Interne au fost făcute în urma unor informaţii apărute în presă referitoare la situaţia Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Direcţia Operaţiuni Speciale este o structură importantă a Poliţiei Române care a dovedit, în timpul relativ scurt de când a fost înfiinţată, că a avut rezultate deosebite în combaterea infracţionalităţii.

Vineri, presa anunţase că Stroe vrea să desfiinţeze DOS sau să o treacă în subordinea DGIPI, serviciul secret al MAE, fostul “2 şi-un sfert”. DOS, care se ocupă cu operaţiuni sub acoperire, a desfăşurat acţiuni în coordonare cu FBI şi este privită ca una din unităţile esenţiale pentru acţiunile DIICOT sau DNA. Desfiinţarea DOS este privită, de asemenea, de poliţişti, ca o lovitură dată luptei împotriva infracţionalităţii şi de aceea muţi dintre ei au protestat faţă de această măsură.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă