11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialStramutare respinsa in Dosarul "Electrica-Banat"

Stramutare respinsa in Dosarul “Electrica-Banat”

Celebrul dosar de coruptie “Electrica-Banat” se va judeca in continuare la Timisoara, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins cererea de stramutare inaintata de unul dintre inculpati, respectiv fostul director general al SC “Electrica” SA, Lucian Boghiu. Acesta a adresat o cerere de stramutare a cauzei de la Tribunalul Timis la o alta instanta, acuzand, la fel ca si alti inculpati din dosar, existenta unor presiuni locale in solutionarea procesului.
Totusi, in ciuda presiunilor invocate, intregul lot de inculpati arestati in dosarul “Electrica-Banat” a fost pus in libertate, in urma unei erori de procedura. In dosarul “Electrica-Banat” procurorii DNA Timisoara au pus sub acuzare 44 de persoane, dintre care 24 au fost trimise deja in judecata. Procesul a demarat deja la Tribunalul Timis, insa, din cauza lipsei de procedura, instanta nu a reusit sa ii audieze deocamdata pe nici unul dintre inculpati. Potrivit anchetatorilor, intre anii 2003 si 2004 mai multe sucursale “Electrica” din tara au achizitionat, cu sprijinul ex-directorului Boghiu, produse electrice contrafacute la preturi supraevaluate.
Pentru a inchide ochii, atat conducerea centrala, cat si cea din teritoriu a societatii, a fost mituita cu masini de lux si bani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă