37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecial"Strada Misterelor" il sperie pe protopopul evanghelic al Sighisoarei

„Strada Misterelor” il sperie pe protopopul evanghelic al Sighisoarei

Organizatorii editiei din acest an a Festivalului de Arta Medievala din Cetatea Sighisoarei (judetul Mures) au dat peste un obstacol la care nu s-au gandit inainte de lansarea unora din proiecte. Astfel, anuntata „Strada a Misterelor” pe care ar fi trebuit sa fie amplasate corturi unde sa-si faca veacul vrajitoarele la fel ca in Evul Mediu atrage oprobiul preotilor care cer renuntarea la aceasta idee.
Cel mai infocat contestatar este protopopul evanghelic de Sighisoara, Hans Bruno Frohlich, care, printr-o scrisoare deschisa, critica initiativa si cere ca vrajitoarele sa nu fie gazduite in cetate cu prilejul manifestarilor. „Ca slujitor al bisericii, ma deranjeaza faptul ca aceste fenomene paraliturgice sunt practicate la drumul mare”, arata protopopul evanghelic in scrisoarea deschisa adresata organizatorilor festivalului si opiniei publice. Frohlich a mai adaugat ca se produce o noua falsificare a istoriei. „Sute de ani Strada Cositorarilor a purtat denumirea „PfarrgaSen”, adica Ulita Preotului, si chiar pana azi sasii folosesc aceasta denumire”, a mai afirmat preotul. El a mentionat ca este deranjat ca timp de trei zile sa aiba in fata casei corturi in care se practica vrajitoria.
„Se creeaza o poluare spirituala, care are repercusiuni asupra celor din jur. Cu asemenea chestiuni Ð cum este de exemplu si exorcizarea Ð nu-i de jucat”, mai este de parere protopopul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă