29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialStolojan îi dă replica lui Boştinaru: Presa îşi exprimă, zi şi noapte,...

Stolojan îi dă replica lui Boştinaru: Presa îşi exprimă, zi şi noapte, dreptul de a critica

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că, în România, presa îşi exprimă „zi şi noapte” dreptul de a critica fie acţiunile preşedintelui Traian Băsescu, fie acţiunile Guvernului şi nu se poate vorbi despre ameninţări la adresa mass-media. Stolojan a spus pentru Mediafax că europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a exprimat doar o opinie personală atunci când a afirmat în Parlamentul European că în România sunt derapaje nedemocratice împotriva presei.

„Aici, în Parlamentul European, parlamentarii pot declara, au libertatea de exprimare şi, dacă aşa i se pare domului Boştinaru că presa este ameninţată în România, este părerea dânsului”, a arătat Stolojan.

El a adăugat că Boştinaru a făcut o „declaraţie politică” ce exprimă poziţia partidului din care face parte.

„Eu nu cred că într-o ţară în care presa, zi şi noapte, îşi exprimă dreptul de a critica fie acţiunile preşedintelui, fie acţiunile Guvernului, putem vorbi despre ameninţări la adresa mass-media. Este o declaraţie politică. Aşa cum se fac în România, aşa se fac şi aici, pe diferite teme, care exprimă poziţiile partidelor din care europarlamentarii fac parte”, a spus Theodor Stolojan.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a atras atenţia, luni, în plenul PE, asupra derapajelor nedemocratice împotriva presei din România, Italia şi Ungaria, culminând cu trecerea presei, de către administraţia Băsescu, în rândul ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă