26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialStelian Tănase și Claudiu Lukacsi, somați să își dea demisia din TVR

Stelian Tănase și Claudiu Lukacsi, somați să își dea demisia din TVR

Trei membri ai CA al SRTv, Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, solicită demiterea directorului Ştirilor TVR, Claudiu Lukacsi, şi a celui al TVR 1, Gabriel Gherghescu, pe motiv că nu ar fi respectat interesul public în prezentarea unor evenimente din campania electorală, relatează Mediafax.

Într-un punct de vedere comun, Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), solicită public demiterea din funcţiile de coordonator cu atribuţii de director a lui Claudiu Lukacsi (Direcţia Ştiri) şi a lui Gabriel Gherghescu (canalul TVR 1), "din motive legate de nerespectarea interesului public în prezentarea evenimentelor publice din perioada campaniei electorale".

"Reamintim faptul că televiziunea publică a fost singura televiziune care nu a prezentat manifestaţiile publice de vineri, 14 noiembrie, şi care a deturnat în scopuri electorale formatul unei emisiuni informative, «Viaţa satului»", au spus Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu.

Radu Carp este membru titular în CA al TVR din partea PDL, Romina Surugiu, din partea Administraţiei Prezidenţiale, iar Andrei Muraru, din partea PNL.

Contactat, marţi, de Mediafax pentru a fi întrebat dacă el consideră întemeiate solicitările lui Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu şi dacă poate să îi demită pe Claudiu Lukacsi şi Gabriel Gherghescu, Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat că se află în şedinţa CA şi nu poate răspunde la întrebări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă