16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSteaua si FC Sevilla marcheaza mult, dar isi descopera apararea

Steaua si FC Sevilla marcheaza mult, dar isi descopera apararea

Steaua si FC Sevilla s-au impus cu acelasi scor, 4-2, in ultimele meciuri disputate, prima – in stagiul de pregatire din Cipru, a doua – in campionatul Spaniei. Doua echipe care au demonstrat un apetit ofensiv deosebit, dar si aparari nu foarte bine puse la punct.
Invinsa Stelei in Cipru a fost echipa elvetiana Aarau, aflata pe penultimul loc in clasamentul helvet, campioana noastra obtinand astfel cel de-al doilea succes in turneul de pregatire de la Larnaca. La randul ei, Sevilla s-a impus in deplasare, in partida cu Levante, formatie aflata pe locul 18 in clasamentul Primera Division.
Chiar daca cele doua rezultate nu se pot compara, victoria ros-albastrilor e reconfortanta si ii da un plus de optimism antrenorului Cosmin Olaroiu, nu atat prin prisma rezultatului (trebuie sa recunoastem ca valoarea formatiei elvetiene este destul de scazuta), ci mai mult pe plan tactic. Cautand sa suplineasca absenta lui Dica, tehnicianul Stelei a abordat partida in aceeasi formula cu trei atacanti, un 4-3-3 folosit si la ultimele doua amicale, care a inceput sa dea roade. Cu Thereau varf impins, ajutat pe cele doua benzi de extremele  Badea si Cristocea, Steaua si-a asigurat superioritatea in careul advers reusind sa puncteze de patru ori prin Cristocea, D. Goian, Victoras Iacob (primul gol inscris dupa aproape sase luni) si Radoi, care a transformat o lovitura de la 11 metri. Amicalele sustinute pana acum de Steaua mai vin cu o noutate. Bostina, jucatorul despre care s-a tot vorbit ca ar fi pus pe lista transferurilor, si-a castigat postul de titular, fiind din nou foarte util echipei. Steaua a inceput meciul cu echipa din Aarau cu: Cernea – Stancu, Baciu, Ghionea, Saban – Paraschiv, Ovidiu Petre, Bostina – Cristocea, Thereau, Badea. Pe parcursul reprizei secunde, Olaroiu a schimbat toata echipa, cu exceptia lui Baciu. Au mai jucat: Lungu, Iancu, Goian, Prunescu, Radoi, Nicolita, Rusu, Ochirosii, Croitoru, Iacob. Nu au fost folositi Petre Marin, care acuza o usoara accidentare, si Gigel Coman, racit.
Urmatorul meci al Stelei in stagiul de pregatire din Cipru este programat la 1 februarie, cu campioana Poloniei, Legia Varsovia. Ultima partida a stagiului de la Larnaca va fi tot impotriva unei echipe poloneze, Korona Kielce, locul trei in campionat. Apoi, campioana Romaniei se va deplasa direct la Tiraspol, pentru un meci amical cu echipa nationala a Republicii Moldova, programat pe 7 februarie.

Sevilla, la prima victorie a sezonului

Dupa doua infrangeri si un egal, FC Sevilla a bifat prima victorie din acest an in campionatul Spaniei. Echipa antrenorului Juande Ramos a invins in deplasare cu 4-2 pe Levante. Oaspetii au condus cu 3-0 datorita golurilor inscrise de Kanoute, Kerjacov si autogolului lui Tommasi. Gazdele au revenit punctand de doua ori, tabela fiind inchisa, insa de un nou gol pentru Sevilla, reusit de Alfaro. Antrenorul Ramos a folosit urmatorul 11: Palop – Daniel Alves, Navarro, Dragutinovici, Puerta – Marti (Poulsen), Maresca, Alfaro, Adriano (Escude) – Kanoute (Renato), Kerjakov. Dupa 20 de etape, in clasament conduce Barcelona, cu 42 de puncte, urmata la un punct diferenta de Sevilla si la trei puncte de Real Madrid.
Primul meci dintre Steaua si FC Sevilla va avea loc la Bucuresti, pe 15 februarie, returul fiind programat pe 22 februarie, in Spania.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă