11.5 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăSpecialStatul Islamic pregăteşte atacuri enorme şi spectaculoase, avertizează Scotland Yard

Statul Islamic pregăteşte atacuri enorme şi spectaculoase, avertizează Scotland Yard

Gruparea Statul Islamic (SI) are ambiţia să comită „atacuri enorme şi spectaculoase”, în contextul în care jihadiştii îşi extind ţintele şi vizează modul de viaţă occidental, avertizează comandantul unităţii de luptă împotriva terorismului din cadrul Scotland Yard, relatează AP în pagina electronică, citată de Mediafax.

Statul Islamic – care viza iniţial ţinte militare şi din cadrul poliţiei – plănuieşte acum să-şi extindă acţiunile la noi obiective, a declarat luni pentru presă comisarul adjunct Mark Rowley din cadrul Poliţiei Metropolitane. „Avem de-a face cu o grupare teroristă care are ambiţii mari (să comită) atacuri spectaculoase, nu doar de tipul celor pe care le-am dejucat până în prezent”, a avertizat el. Gruparea se schimbă, a subliniat Rowley.

Anterior, ea s-a folosit în mare parte de propagandă pentru a radicaliza oameni care să acţioneze în numele ei, însă în prezent „încearcă să plănuiască atacuri mai mari”, a apreciat directorul Specialist Operations. Gruparea încearcă să aducă jihadişti antrenaţi în Siria – în nordul Europei – cu scopul de a comite atacuri, a avertizat comisarul adjunct.

Poliţia britanică a anunţat că a dejucat şapte planuri de atentat între sfârşitul lui 2014 şi începutul lui 2016. 339 de persoane au fost arestate în Regatul Unit în 2015 în anchete legate de contraterorism, un număr record. În majoritatea cazurilor, aceste anchete au condus la inculpări. 

În ianuarie, Scotland Yard-ul a anunţat că un număr suplimentar de 600 de poliţişti înarmaţi vor fi desfăşuraţi pe străzile Londrei, ca urmare a atentatelor de la Paris. Aceasta creşte la 2.800 numărul poliţiştilor londonezi înarmaţi, dintr-un total de 31.000 de poliţişti.

Cele mai citite

Balaurii lumii noi rescriu poveștile de Crăciun

Eurocrații s-au gândit să dea o directivă în trendul minunatei lumi noi a progresismului curcubeu. Mai contează că pentru moment au retras infamul document? Crima a fost comisă.

Rabla pentru Electrocasnice, decembrie 2021. Se dau vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete

Rabla pentru Electrocasnice, decembrie 2021, începe vineri, când se generează voucherele pentru televizoare, laptopuri și tablete. Startul se dă la ora 10.00. Iată ce...

Karl Nehammer a fost desemnat noul cancelar al Austriei

Partidul Popular, aflat la guvernare, l-a ales pe actualul ministru de interne pentru a-l înlocui pe Sebastian Kurz în funcția de lider al partidului....
Ultima oră
Pe aceeași temă