-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialStatueta furată de la Muzeul "George Enescu" a fost recuperată

Statueta furată de la Muzeul “George Enescu” a fost recuperată

Statueta “Pro Merito” realizată de sculptorul francez Emile Picault, furată la sfârşitul lunii aprilie din Muzeul Naţional “George Enescu” din Capitală, a fost recuperată şi şi-a reluat locul în spaţiul expoziţional din Palatul Cantacuzino, potrivit reprezentanţilor Ministerului Culturii, citaţi de NewsIn.

Potrivit Ministerului Culturii, care nu oferă date suplimentare cu privire la modalitatea de recuperare, întreg personalul implicat în recuperarea statuetei şi-a făcut datoria. Statueta realizată de sculptorul francez Emile Picault reprezintă un nud de bărbat tânăr şi are o înălţime de 66 de centimetri.

Ministerul mulţumeşte pentru promptitudine secţiei 1 de poliţie din Bucureşti şi poliţiştilor de la serviciul de investigaţii criminale care s-au ocupat de caz.

Statueta “Pro Merito”, care a fost furată pe 26 aprilie, aparţine patrimoniului muzeal al instituţiei. Reprezentanţi muzeului spun că statueta se afla în procedură de evaluare şi expertizare pentru a fi propusă pentru clasarea în categoria de fond.

Statueta Pro Merito este valoroasă nu atât în sine (estimată la aproximativ 5.000 euro), cât prin valoarea memorială pe care o poartă, fiind legată de recunoaşterea de către Orchestra Ministerului Instrucţiunii Publice a înzestrării de geniu a lui George Enescu, spun reprezentanţii Muzeului “George Enescu”.

Furtul s-a produs pe 26 aprilie, într-o zi de luni, când muzeul este închis pentru vizitare. Infractorul a profitat de absenţa din post a agentului de pază, timp de trei minute, şi a sustras statueta. Dispariţia statuetei a fost semnalată imediat după constatare, furtul a fost reclamat la poliţie, care a început de îndată cercetările.

Cele mai citite

Cortina coboară încet peste un an plin de magie și inspirație pentru Timișoara

La Cinema Timiș, a avut loc conferința de presă care marchează, în mod simbolic, finalul programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, unde...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

Percheziţii DNA la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează percheziţii în mai multe locaţii, printre care şi la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală, în legătură cu infracţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă