18 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCum arată „stațiunea“ pentru tinerii ortodocși de la Sângeorz-Băi

Cum arată „stațiunea“ pentru tinerii ortodocși de la Sângeorz-Băi

Centrul misionar pentru tineret este deschis într-una dintre stațiunile turistice cu tradiție din Transilvania.

Biserica Ortodoxă Română a investit în amenajarea unei ”stațiuni” pentru tinerii ortodocși. Este vorba de un Centru Misionar pentru Tineret, care va funcționa într-una dintre cele mai pitorești stațiuni turistice din Transilvania, Sângeorz-Băi.

Ridicarea acestui centru este considerată de către localnici drept o concretizare a misiunii sociale a Bisericii. Ei spun că acest centru pentru tineret va trebui să ofere posibilitatea tinerilor studioși să își petreacă vacanțele în stațiunea bistrițeană, chiar dacă provin din familii cu posibilități materiale modeste.

Centrul va fi inaugurat azi

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului va inaugura azi Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, anunță reprezentanții biroului de presă al arhiepiscopiei.

Evenimentul, la care sunt așteptați să participe ierarhi din Mitropolia Clujului, consilieri eparhiali, preoți și protopopi din Arhiepiscopie, precum şi reprezentanți ai autorităților locale și județene, va începe de la ora 17.00 ”cu săvârşirea slujbei de sfințire de către un sobor de arhierei şi preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.

După slujba de sfinţire, va fi inaugurată biblioteca „Sfântul Ioan Iacob”,  care va funcționa în cadrul centrului ca filială a Bibliotecii județene „George Coșbuc” din Bistriţa şi va fi lansat un volum dedicat memoriei Părintelui Profesor Ioan Bunea, patronul spiritual al acestui aşezământ”, spun reprezentanții biroului de presă.

Demarate în vara anului 2012, lucrările la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi au fost susţinute permanent de către IPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului și arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului. Construcţia centrului din Sângeorz-Băi a fost finalizată în numai trei ani.

”Clădirea Centrului de tineret de la Sângeorz-Băi este la ora actuală cea mai modernă din ţară, cu o capacitate de 70 locuri de cazare, o bibliotecă, o sală multifuncțională, săli de mese și cabinet medical, toate completate de spații de recreere, terenuri de sport și zone de relaxare.

Finalizarea lucrărilor, într-un timp atât de scurt a fost posibilă cu sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, dar şi prin donaţiile preoţilor şi ale credincioşilor din întreaga Arhiepiscopie, care au înţeles importanţa unui astfel de proiect pentru misiunea Bisericii cu tinerii.

Situat într-un ambient geografic deosebit, Centrul îşi propune să le ofere tinerilor un climat sănătos în care aceştia să se recreeze, să-şi clădească un orizont spiritual solid şi o viaţă mai bună, pentru a putea dărui bunătate comunităţii în care trăiesc.

Aici vor fi organizate tabere, activități diverse pentru tineri, sesiuni de comunicări, conferinţe sau training-uri”, spun reprezentanții arhiepiscopiei.   

Stațiune. Perla de la poalele Rodnei

Stațiunea Sângeorz-Băi pune în valoare atât proprietățile curative ale celor nouă izvoare cu apă minerală exploatate pe teritoriul localității, cât și aerul curat de la poalele Munților Rodnei. Stațiunea de munte atrăgea mii de oameni în fiecare vară, în perioada comunistă. După anul 1989, turismul din Sângeorz-Băi a fost afectat de turbulențele economice ale tranziției, însă, în ultimii ani, au apărut semnele unei revigorări. Orașul are aproape 10.000 de locuitori. Pe lângă peisajele superbe, turiștii pot vizita în Sângeorz-Băi și monumente istorice precum vechea biserică de lemn, dar și muzee, cum ar fi cel de Artă Comparată sau Muzeul „Cuibul Visurilor“ din localitatea Maieru. 

Cele mai citite

Un accident grav, soldat cu morți și răniți, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sâmbătă după amiaza pe Valea Oltului. O persoană a murit și altele sunt rănite. Circulația mașinilor este blocată. Potrivit IPJ...

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...
Ultima oră
Pe aceeași temă