39 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialStatele Unite felicită militarii români care participă la campania anti - ISIS....

Statele Unite felicită militarii români care participă la campania anti – ISIS. Ce misiune au românii

Congresmanul american Michael Turner, președintele Adunării Parlamentare a NATO, a exprimat aprecierea Statelor Unite față de activitatea militarilor români care participă la campania internațională împotriva ISIS.

Michael Turner a abordat acest subiect cu prilejul întâlnirii avute, la București, la data de 1 iunie, cu ministrul român al Apărării, Mihnea Motoc.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, Michael Turner este și co-preşedinte al Grupului de Prietenie cu România (Romanian Caucus) din Congresul SUA.

Congresman-ul Turner a evocat contribuţia substanţială a României în cadrul parteneriatului bilateral şi în cadrul NATO la dezvoltarea arhitecturii Sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu. De asemenea, Michael Turner a exprimat apreciere pentru contribuţia semnificativă pe care o are România la misiunea Resolute Support din Afganistan.

Comunicatul de joi al MApN nu oferă detalii despre discuțiile avute la sediul MApN pe tema militarilor români care participă la campania împotriva ISIS.

Totuși se știe că, în luna februarie 2016, Parlamentul a aprobat cererea președintelui Iohannis pentru trimiterea unui detașament românesc împotriva ISIL (ISIS), strict pe teritoriul Irakului. Conform aprobării acordate de Parlament, detașamentul are un efectiv total de până la 50 de militari, cuprinzând instructori, personal de stat major şi de sprijin din domeniile forţe speciale, informaţii militare şi forţe terestre.

Militarii români execută activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul coaliţiei internaţionale anti – ISIL.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă