Constantin Nicolescu este conştient, vorbeşte, starea lui este în uşoară ameliorare la trei zile după operaţia pe cord deschis, dar mai rămâne conectat la aparate, fiind sub monitorizare continuă în secţia TI a Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Spitalului Floreasca, a spus medicul Şerban Brădişteanu, citat de Mediafax.
„Pacientul este conştient, vorbeşte, dar mai rămâne conectat la aparate”, a declarat, miercuri, Şerban Brădişteanu, medicul chirurg care l-a operat pe cord deschis pe Nicolescu.
După ce a fost operat pe cord deschis, o echipă de neurologi a evaluat starea cerebrală a lui Nicolescu, a mai spus Brădişteanu.
„Putem vorbi de o uşoară amelioare din punct de vede neurologic”, a precizat profesorul Şerban Brădişteanu.
Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis duminică, 30 ianuarie. Operaţia a constat în revascularizaţia completă a cordului în circulaţie extracorporeala, prin by-pass-uri aorto-coronariene. Evoluţia postoperatorie este favorabilă, Nicolescu fiind extubat la o zi după operaţie.
Echipa medicală multidisciplinară care-l tratează pe Constantin Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, în 27 ianuarie, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei.
Întrebat în legătură cu posibilitatea transferului pacientului în Spitalul Penitenciar Jilava, Brădişteanu a spus că aceasta impune o expertiză medico-legală de care însă nu se ocupă Spitalul Floreasca.
Tribunalul Argeş a dispus, în 27 ianuarie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, reţinut cu o zi înainte de procurorii anticorupţie.
După aflarea deciziei Tribunalului Argeş, lui Nicolescu i s-a făcut rău, el fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.
Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 – 2008, a primit mită de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.
Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, l-a instigat pe primarul comunei argeşene Stâlpeni „să nu îndeplinească anumite acte de serviciu”, respectiv să nu dea unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind o autorizaţie de construcţie.
Decizia Tribunalului Argeş a fost contestată, Curtea de Apel Piteşti urmând să decidă definitiv dacă Nicolescu va rămâne în arest sau va fi cercetat în libertate pentru faptele de care este acuzat.