22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialStarea de alertă teoristă din Bruxelles, redusă la nivelul trei

Starea de alertă teoristă din Bruxelles, redusă la nivelul trei

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/alerta-cu-antrax–la-marea-moschee-din-bruxelles-400636

Autoritățile belgiene au redus, joi, nivelul de alertă teroristă din Bruxelles la trei, după după şase zile în care capitala Belgiei s-a aflat sub alertă maximă, informează BBC News, citat de Mediafax.

Sâmbăta trecută, în Bruxelles a fost instaurată starea de alertă teroristă de gradul 4, după ce autorităţile belgiene au demarat operaţiuni pentru identificarea şi prinderea suspecţilor implicaţi în atentatele teroriste din urmă cu două săptămâni, din Paris, care s-ar fi aflat în Belgia.

Citește și: Școlile și metroul din Bruxelles se REDESCHID

Bruxelles s-a aflat timp de şase zile sub alertă teroristă maximă, în condiţiile în care mai mulţi suspecţi, care ar avea legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic, s-ar fi găsit în suburbiile capitalei.

Reducerea nivelului de alertă din Bruxelles a plasat capitala sub gradul de alertă instaurat în restul ţării.

Unul dintre suspecţii atentatelor din Paris, Salah Abdeslam, este în continuare căutat de autorităţi. Salah Abdeslam este bănuit că a plecat în Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi bărbaţi, Hamza Attou şi Mohammed Amri, arestaţi în 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

Citește și:Raid al poliției belgiene, într-un oraș aflat la 50 km de Bruxelles

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele din Paris, soldate cu moartea a 130 de persoane.

Anterior, tot în cursul zilei de joi, unsprezece persoane care erau într-o moschee din Bruxelles au fost supuse unor proceduri pentru decontaminare după ce au intrat în contact cu plicuri care conţineau pudră albă, existând suspiciuni că ar fi vorba de un atac cu antrax.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă