34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialStampile al Politiei germane, descoperite intr-o masina furata

Stampile al Politiei germane, descoperite intr-o masina furata

Doi traficanti de droguri germani, cautati in tara de origine pentru jafuri in banda si escrocherii, au fost arestati in judetul Timis, dupa ce autoritatile romane au descoperit ca acestia aveau asupra lor documente de identitate contrafacute si doua stampile ale Politiei germane. La sfarsitul saptamanii trecute, agentii din cadrul Politiei Sannicolau Mare au oprit in trafic, pentru un control de rutina, un autoturism marca Porsche Cayenne. O verificare sumara a documentelor de identitate ale celor doi turisti germani avea sa scoata la iveala adevarate surprize. Intrucat mai multe documente prezentate la control purtau urme evidente de contrafacere (pasaportul soferului, permisul auto si certificatul de inmatriculare al autovehiculului), oamenii legii timiseni au alertat Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara.
S-a stabilit, intr-o prima faza, ca cei doi sunt Timo L. (32 ani), originar din Aalen Ð Germania, si Johann Z. (36 ani), nascut in localitatea Dumbraveni, judetul Sibiu, care intrasera in tara in aceeasi zi, prin punctul de trecere al frontierei Cenad. Cu sprijinul ofiterului de legatura german, politistii banateni au mai descoperit ca Timo L. era, de fapt, Markus L. El isi luase o identitate falsa pe motiv ca era cautat in Germania pentru diverse infractiuni.
Anchetatorii au mai descoperit ca toate cele trei documente suspectate de a fi contrafacute erau intr-adevar false, iar Markus, alias „Timo”, nici macar nu poseda permis auto. Totodata, politistii au mai descoperit ca autoturismul de lux Porche Cayenne, cu care calatoreau cei doi, avea aplicate placute cu numere de inmatriculare false si figura in bazele de date ale autoritatilor germane ca fiind furat din data de 10 octombrie 2005.
Suspectii sunt cunoscuti consumatori si traficanti de droguri, avand la activ mai multe condamnari pentru inselaciuni si jafuri in banda.
Ca urmare, in baza autorizarii unui judecator, s-a efectuat o perchezitie amanuntita a masinii furate. In interiorul autoturismului s-a descoperit inca un certificat de inmatriculare in alb, o masina de scris cu ajutorul careia se presupune ca au fost savarsite falsurile, precum si doua stampile, una de culoare albastra cu inscriptia „STADTHEILBROB”, si o alta de culoare rosie cu impresiunea „STADTHEILBRON 20003”, ambele apartinand Politiei germane.
Pe numele lui Markus L., judecatorii timiseni au emis un mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, el fiind pus sub cinci capete de acuzare: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de inmatriculare si fara a poseda permis de conducere, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, trecerea frauduloasa a frontierei de stat din Ungaria in Romania si fals privind identitatea.
In paralel, autoritatile germane au emis, la randul lor, pe numele celor doi mandate de arestare preventiva pentru 40 de zile, documentele fiind autentificate de Ministerul Justitiei din Romania.
Cele doua persoane urmarite in Germania au fost aduse la Timisoara, urmand sa ramana in arestul Politiei pana la definitivarea procedurilor de extradare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă